‘Tom Dumoulin en Wilco Kelderman naar Giro d’Italia’
Foto: Sirotti
dinsdag 3 januari 2017 om 06:57

‘Tom Dumoulin en Wilco Kelderman naar Giro d’Italia’

Sunweb-renners Tom Dumoulin en Wilco Kelderman kiezen dit jaar voor de 100ste Giro d’Italia. Dat meldt de Telegraaf vandaag. Met ook een verzekerde deelname van Bauke Mollema (Trek-Segafredo) en Steven Kruijswijk (LottoNL-Jumbo), komt het aantal Nederlandse ronderenners aan de start in Alghero (Sardinië) op vier.

Dumoulin en Kelderman hebben zelf nog niets bevestigd, maar hun deelname aan de Giro zou betekenen dat de Tour de France wordt overgeslagen.

De Ronde van Italië krijgt op deze manier een steeds sterker deelnemersveld. Naast de vier Nederlanders starten ook Vincenzo Nibali, Fabio Aru, Esteban Chaves, Leopold König, Thibaut Pinot, Tejay van Garderen, Ilnur Zakarin, Domenico Pozzovivo, Pierre Rolland en Mikel Landa. Nairo Quintana zou waarschijnlijk eveneens deelnemen, al wil zijn ploegbaas dat nog niet bevestigen.

[poll id=”398″]

RIDE Magazine
48 Reacties
Sorteer op:
3 januari 2017 10:39
Ik mis in de poll de optie: in geen enkele ronde
3 januari 2017 10:39
Wel weer typisch Telegraaf dat er geen enkele bronvermelding wordt gegeven. We moeten ze maar op hun woord geloven... Kan zomaar zijn dat Dumoulin volgende week doodleuk aangeeft voor de Tour te gaan.
3 januari 2017 10:40
Volgens mij waren er wel dergelijke geruchten dat Eurosport 'alleenrecht' in Nederland/België had gekocht voor de Giro maar dat ging over 2018.
3 januari 2017 10:43
Ah, kan Kelderman lekker in de luwte groeien om ooit een echte kopman te worden.
3 januari 2017 10:51
Mooi voor de Giro, maar niet voor Nederlandse fans en ook niet voor het Nederlandse wielrennen.
NIET VOOR NEDERLANDSE FANS: Wat is leuker, een Tour met teminste 1 goede Nederlander en de Giro met een zooi goede Nederlandse renners, of een Tour zonder goede Nederlandse renner en de Giro met een zooi+1 goede Nederlandse renners?
NIET VOOR NEDERLANDSE WIELRENNEN: Zo zijn er minder WT punten voor Nederland te verdienen, dan wanneer er evt ook een paar goede Nederlandse renners in de Tour starten.

Maar waarom nadelen benadrukken? De Giro wordt in ieder geval nog meer een koers om naar uit te kijken. :-)
3 januari 2017 11:07
1: Keldermann en Dumoulin kunnen in de tour hun kwaliteiten niet uitspelen: tijdrit
2: Als je de tour rijdt is de Vuelta kort bij, een betere spreiding is Giro en Vuelta.
3: Dumoulin wil ervaring opdoen in het rijden van klassementen, op deze manier kan hij er 2 doen in 1 jaar tijd. (en zoals dit jaar, als het in de Giro mis gaat heb je alternatieven)
4: je ontloopt Froome
5: Voor de tour heeft Sunweb Warren Barguil en Michael Matthews (en ik zou overwegen nogmaals Ten Dam Toe te voegen) Voor Barguil is het een uitgelezen kans.
(het is een tour gemaakt voor de fransen)

Ik zou Keldermann dit jaar toch het liefst inzetten in rondes van een week, Vorig jaar was hij daar een paar keer goed op dreef, maar zakte hij er naar het einde door. iets langer volhouden en een paar successen zijn mogelijk, in een grote ronde wordt hij Max net top 10 of moet hij knechten voor Dumoulin. (dan evt. afsluiten met de Vuelta)

Sam Oomen voor zijn eerste grote Ronde? Die gast is zo zo jong en zo goed, maar ook al op dreef in Luik-Bastenaken Luik: Ik zou de Vuelta op zijn planning zetten. (Zou Ten Dam-Oomen een goede combi zijn?)

@Tendamn
Damn! verkeerd in de geheugen bank opgeslagen... : Keldermann > Kelderman
3 januari 2017 11:09
@knightbiker
Jij hebt besloten dat Kelderman een Duitser is?

on: voor alle partijen een gunstige keuze. Dumoulin zal alle aandacht van de Nederlandse pers krijgen, maar ook weer niet zoveel als in de Tour. Kruijswijk kan zich weer in de luwte bewegen zoals hij dat graag doet. Bij Kelderman maakt het geen reet uit wat hij doet, iets wat hij ook graag heeft.
3 januari 2017 11:14
Rolland hoort niet (meer) in dat rijtje thuis imo
3 januari 2017 11:17
Benieuwd of ze top 10 kunnen rijden in zo een sterk deelnemersveld, zou knap zijn.
3 januari 2017 11:55
Verbaas me niet als Froome en Contador ook dadelijk mee gaan doen.
Alleen SKy koerst altijd zo **** up drm zie ik Froome liever niet.
3 januari 2017 12:24
Ik vind sowieso de Giro een mooiere wedstrijd dan de Tour.

Helaas alleen heeft de Tour vanuit de historie een voorkeurspositie in kunnen nemen omdat die precies valt in de maand die voor veel landen de zomervakantie maand is.

Thijs Zonneveld heeft weleens geopperd om de Giro in Juli te organiseren en daar ben ik persoonlijk helemaal voor!

Mooi avond/praatprogramma erbij op Sporza en je hebt mijn ideale sportzomer op tv.
3 januari 2017 12:29
De Giro <3
3 januari 2017 12:34
Slimste keuze voor beide lijkt me, voor Kelderman is de druk lager omdat het de giro is én omdat de meeste druk bij Dumoulin zal liggen. Verder lijkt het parcours in de giro voor beide ook veel geschikter dan in de tour.
Zou het wel wat vinden als ze Oomen meesturen naar de tour om te knechten voor Barguil, gewoon eens kijken hoe ver hij al kan komen in de bergen, alvast een grote ronde in de schaduw van Barguil rijden om eraan te wennen.
3 januari 2017 14:22
Ik hoop dat dit wel een wake-up call is voor de Tour-organisatie. Wil je klassementsrenners aantrekken zul je een parcours moeten uittekenen voor klassementsrenners, en niet alleen klimmers. Het aantal tijdritkilometers is al jaren schandalig laag in de Tour.
3 januari 2017 15:20
Het 'probleem' van de Tour is echt niet het lage aantal tijdritkilometers, dan zou Froome alleen maar nóg dominanter worden, wie van de klassementsmannen kan Froome nou op een minuut rijden in een tijdrit?
3 januari 2017 15:23
zolang Froome, Quintana en een handvol Fransen in de Tour verschijnen vinden ze het wel best, denk ik zo.
3 januari 2017 15:31
@Geit in mijn Kelderman. Zolang de beste renners nog steeds in de Tour verschijnen blijft de Tour de grootste.
3 januari 2017 15:44
Er zullen echt nog wel wat toppers - naast Froome, Quintana en enkele Fransen - aansluiten voor de Tour. Daarnaast vallen er altijd wat uit in de Giro, die daarna van de Tour een hoofddoel maken.

Zal ongetwijfeld ook een sterk veld in de Tour zijn met Froome (en hele Sky trein), Quintana, Contador, Bardet, Pinot, Barguil, Yates / Kreuziger, Porte, Stiekem toch Gesink, Talansky, Lopez / Fuglsang, Rui Costa / Meintjes, Zakarin, D. Martin / Brambilla / Jungles die allen aangetoond hebben top 10 te kunnen rijden (niet tegelijk uiteraard). En dan nog een aantal verrassingen.
Kortom: ik ga beiden wel kijken...
3 januari 2017 16:44
De Tour is toch het leukste, zelfs al gaan Froome en Contador ook nog naar de Giro. Heerlijk het zomer/vakantiegevoel krijgen tijdens de Tour. Daar kan geen Giro of Vuelta tegenop.

En alle mislukkingen in de Giro starten natuurlijk alsnog in de Tour.
3 januari 2017 18:38
De Tour blijft vooral de grootste door de datum op de kalender en de historie.
Ik zie in ieder geval liever de Giro en Vuelta.
3 januari 2017 20:16
Ik denk eerlijk gezegd dat de Giro nu ook saai wordt qua koers door al die grote namen en de dominantie van ploegen.

Giro is niet zo moeilijk om uit te zenden voor de NOS, toen Kruijswijk er zo goed voor stond deden ze het ook. Zelfs op het laatste moment kan het!
3 januari 2017 21:18
Mooiste en spectaculairste ronde met de sterkste bezetting sinds jaren: ik vind mooi man :p
3 januari 2017 23:46
Eens met Daan. De grote belangen en vele kanshebbers maken de komende Giro juist minder aantrekkelijk verwacht ik. Meer gesloten in ieder geval. Hopelijk heb ik het mis.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.