Tom Dumoulin niet meer van start in Ronde van Spanje

woensdag 28 oktober 2020 om 10:08
Tom Dumoulin niet meer van start in Ronde van Spanje

© Cor Vos

Tom Dumoulin gaat vandaag niet meer van start in de Vuelta. De Limburger stapt na zeven etappes af en verlegt de focus naar 2021. Dat meldt zijn team Jumbo-Visma.”De vermoeidheid blijft. Het heeft geen zin om door te gaan, want dan hypothekeer ik misschien volgend seizoen.”

“Zowel onze trainersstaf als ik denken dat het de beste keuze is om af te stappen”, aldus Dumoulin. “In het begin van de Vuelta voelde ik me al vermoeid en dat gevoel bleef. Het heeft voor mij geen zin om door te gaan, want dan hypothekeer ik misschien het volgende seizoen. Het is jammer om de Vuelta te verlaten, maar wel de juiste keuze. Daar zijn we het allemaal over eens. Met Primoz staan we er goed voor in het klassement. Hopelijk kan het team de winst mee naar huis nemen.”

Sportief directeur Merijn Zeeman ziet met Dumoulin een belangrijke pion wegvallen. “Het is jammer dat Tom naar huis gaat. Elke dag hebben we zijn vermoeidheid gemonitord, maar die bleef toenemen. Desondanks heeft hij een belangrijk aandeel gehad in het team en goed werk geleverd. Zijn weliswaar korte deelname aan de Vuelta is een goede investering geweest voor 2021, maar nu zien we dat we op grenzen stuiten en nemen de verantwoordelijkheid die daarbij hoort.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.