Tom Dumoulin herstelt van overstrekte heup-lendenspier
foto: Cor Vos (archief)
zondag 3 maart 2019 om 18:36

Tom Dumoulin herstelt van overstrekte heup-lendenspier

Tom Dumoulin is niet helemaal ongeschonden uit de UAE Tour gekomen. De Nederlandse kopman van Team Sunweb kwam in de tweede bergrit van de UAE Tour ten val en hij overstrekte daarbij zijn heup-lendenspier. Even dacht Dumoulin zelfs aan opgeven.

Dumoulin hoopt dat de blessure snel over is. “Het gaat nog wel een paar dagen duren voordat het herstelt, maar ik hoop dat het dan weer goed is”, vertelt de Limburger tegen de NOS. Zijn volgende doel is Tirreno-Adriatico. Strade Bianche, waarin Dumoulin in 2017 vijfde werd, slaat hij over.

‘Het deed in het begin echt veel pijn’
“Ik viel en overstrekte mijn been”, legt Dumoulin uit. “Om precies te zijn overstrekte ik mijn iliopsoas, die was echt pijnlijk. Nu nog wel een beetje, maar het deed in het begin echt veel pijn. Dus ik dacht: misschien is het beter om te stoppen, want ik wilde geen risico’s nemen voor de rest van het jaar.”

Een uur na de val stond Dumoulin op het punt om op te geven in de etappe naar Jebel Jais. “Maar toen dacht ik: shit, dit is ook niet echt slecht genoeg om meteen een koers te beëindigen. Toen ben ik weer opgestapt, heb ik de knop omgezet en gedacht: dan ga ik ook vol voor de etappewinst. Dat ging nog bijna goed ook”, zegt Dumoulin, die uiteindelijk nog tweede werd achter rit- en eindwinnaar Primoz Roglic.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.