Tom Dumoulin: “Ik voel me weer steeds meer een atleet”

zaterdag 21 september 2019 om 13:58
Tom Dumoulin: “Ik voel me weer steeds meer een atleet”

foto: Cor Vos

Tom Dumoulins revalidatie gaat steeds meer de goede kant op. Het herstel van zijn knieoperatie eind juli vraagt weliswaar veel tijd, maar in een bericht op zijn social media laat hij weten dat hij zich steeds meer een atleet gaat voelen.

Dumoulin stuurde vandaag een uitgebreid bericht de wereld in via zijn social media, waarin hij een update geeft van zijn herstel. De Nederlander ging eind juli opnieuw onder het mes, nadat hij last bleef houden aan zijn linkerknie waarop hij was gevallen in de beginfase van de Giro d’Italia. “De pees van de quadricepsspier was te zwaar beschadigd om zonder behandeling volledig herstel en algehele aansterking te kunnen verwachten.”

De operatie is weliswaar goed gegaan, maar de genezing ervan neemt veel tijd in beslag. “Bij het herstel van deze blessure is het belangrijk om een goede balans te vinden tussen niet te veel trainen (waarvan ik niet echt heb kunnen achterhalen wat dat betekent) en teveel trainen (wat ik helaas een aantal maal heb moeten ondervinden). Gelukkig gaat het nu de goede kant op”, laat Dumoulin weten.

Sinds een paar weken weer op de fiets
“De eerste weken kon ik niet veel doen. In het begin was zelfs lopen veeleisend, maar momenteel ga ik me steeds meer een atleet voelen. Ook doe ik fysio-oefeningen. Ik zwem vrij vaak en sinds een paar weken zit ik weer op de fiets, ook al is het nog niet lang en niet intensief. De dokters twijfelen er niet aan dat ik weer terug zal komen op mijn oude niveau”, gaat de Nederlander verder. “Het kost slechts tijd.”

“Dit jaar was veeleisend, fysiek en mentaal. Maar tegelijkertijd was het bevrijdend en opende het mijn ogen. Door niet competitief te kunnen zijn op het hoogste niveau ben ik nog meer gaan waarderen wat ik had en wat ik wil hebben de komende jaren. Ik wil er opnieuw alles aan doen om de beste versie van mezelf op de fiets te kunnen zijn, om opnieuw wedstrijden te winnen en om een volgende grote ronde te winnen. Ik heb nog zeker vijf à zes goede jaren in de benen.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.