Tom Dumoulin: “Ik voelde me niet geweldig”
foto: Cor Vos
dinsdag 26 februari 2019 om 17:08

Tom Dumoulin: “Ik voelde me niet geweldig”

Tom Dumoulin begon in een uitstekende uitgangspositie aan de eerste bergrit van de UAE Tour, maar de Nederlander van Team Sunweb kende niet zijn beste dag. Hij staat in het klassement nu zevende. “Natuurlijk hadden we op meer gehoopt”, was zijn conclusie na afloop.

Dumoulin kwam uiteindelijk als dertiende over de streep, op 44 seconden van ritwinnaar Alejandro Valverde. “Dit was het maximaal haalbare. Ik voelde me niet geweldig”, aldus Dumoulin. Ploegleider Aike Visbeek vult aan. “Tom miste net dat kleine beetje om wel mee te zijn. Het is echter pas zijn eerste wedstrijd van het seizoen. Hij zal deze week nog verbeteren.”

Kelderman: “Het was vooral afzien”
Dumoulin was overigens niet de beste renner van Team Sunweb. Zijn ploeggenoot Wilco Kelderman finishte als elfde in de daguitslag, waardoor hij in het klassement nog altijd vijfde staat. “Ik kon niet echt aanvallen op de slotklim. Het was vooral afzien naar de top”, zo laat Kelderman weten.

“Het was een hele rustige dag, tot de laatste klim. Toen was het opeens volle bak. Ik voelde me zeker niet super, maar ook niet slecht.” Team Sunweb probeerde op de slotklim nog wat te forceren, door Robert Power vooruit te sturen. “Hierna ging het tempo de hoogte in”, aldus Visbeek. “We wilden wat proberen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.