‘Tom Dumoulin kan bijna het dubbele verdienen bij Jumbo-Visma’

donderdag 11 juli 2019 om 15:08
‘Tom Dumoulin kan bijna het dubbele verdienen bij Jumbo-Visma’

foto: Cor Vos

Het lijkt er steeds meer op dat Tom Dumoulin op weg is naar Jumbo-Visma. Als we Cyclingnews mogen geloven, dan kan de ronderenner bijna het dubbele verdienen bij de Nederlandse WorldTour-ploeg. De voorkeur van Dumoulin gaat ook uit naar Jumbo-Visma, maar Team Ineos, CCC, UAE Emirates en BORA-hansgrohe hebben eveneens een voorstel gedaan.


Er zal binnenkort meer duidelijk worden over de toekomst van Dumoulin, aangezien de Limburger deze week om de tafel gaat met teammanager Iwan Spekenbrink. Die laatste liet al weten geschrokken te zijn door alle geruchten rond een mogelijke transfer van Dumoulin. “Maar we moeten nu de rust bewaren. We gaan gewoon met hem spreken.”

Volgens Cyclingnews zit Dumoulin met zijn hoofd echter al bij Jumbo-Visma, en hoopt hij dat Team Sunweb zal meewerken aan een ontbinding van zijn contract. Dumoulin zou bij de geel-zware brigade een jaarsalaris kunnen opstrijken tussen de 2,5 en drie miljoen euro, wat bijna een verdubbeling is van zijn huidige salaris van ongeveer 1,5 miljoen euro.

Meer kapers op de kust 
Maar er zijn nog kapers op de kust, aangezien ook Team Ineos en het Poolse CCC verregaande interesse hebben in Dumoulin. Hetzelfde geldt voor BORA-hansgrohe en UAE Emirates, al is het volgens Cyclingnews onwaarschijnlijk dat de 28-jarige renner naar één van deze twee ploegen verkast.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.