Tom Dumoulin kent ploeggenoten voor 2019
foto: Sirotti
donderdag 22 november 2018 om 10:39

Tom Dumoulin kent ploeggenoten voor 2019

Tom Dumoulin kent zijn ploeggenoten voor 2019. Sunweb heeft namelijk het 25 koppen tellende team voor 2019 rond.  Dat maakt de ploeg bekend op hun website. Tegenover het vertrek van zeven coureurs staat het aantrekken van negen renners, van wie Nicolas Roche en Jan Bakelants de bekendste namen zijn.

Naast Roche en Bakelants komt ook het Australische talent Robert Power over van een WorldTour-ploeg, namelijk Mitchelton-Scott. Zij moeten Dumoulin bij gaan staan in de grote rondes. Verder maken veldrijder Joris Nieuwenhuis, wereldkampioen bij de beloften Marc Hirschi en Duitse sprinter Max Kanter de overstap van het Sunweb Development Team. Cees Bol, Casper Pedersen en Asbjørn Kragh Andersen komen van het Continental- en ProContinental-niveau en hopen volgend jaar hun graantje mee te pikken in de klassiekers.

Renners die vertrekken zijn ervaren krachten als Simon Geschke en Laurens ten Dam, die bij CCC een vrijere rol krijgen. Voor Lennard Hofstede en Mike Teunissen geldt hetzelfde bij Jumbo, terwijl Edward Theuns terugkeert naar Trek-Segafredo en Phil Bauhaus op meer spurtkansen bij Bahrain Merida hoopt. Tom Stamsnijder sluit het lijstje der vertrekkenden. Hij maakte donderdag bekend dat hij zijn fiets aan de wilgen hangt.

Selectie flag-de Sunweb 2019:
flag-dk Asbjørn Kragh Andersen
flag-dk Søren Kragh Andersen
flag-de Nikias Arndt
flag-be Jan Bakelants
flag-nl Cees Bol
flag-nl Roy Curvers
flag-nl Tom Dumoulin
flag-de Johannes Fröhlinger
flag-us Chad Haga
flag-au Chris Hamilton
flag-au Jai Hindley
flag-ch Marc Hirschi
flag-de Lennard Kämna
flag-de Max Kanter
flag-nl Wilco Kelderman
flag-au Michael Matthews
flag-nl Joris Nieuwenhuis
flag-nl Sam Oomen
flag-dk Casper Pedersen
flag-au Robert Power
flag-ie Nicolas Roche
flag-au Michael Storer
flag-nl Martijn Tusveld
flag-be Louis Vervaeke
flag-de Max Walscheid

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.