Tom Dumoulin na comeback in Zwitserland: “Mooi om weer terug te zijn”
foto: Cor Vos
zondag 6 juni 2021 om 17:04

Tom Dumoulin na comeback in Zwitserland: “Mooi om weer terug te zijn”

Tom Dumoulin heeft in de Ronde van Zwitserland zijn comeback gemaakt. Om klokslag 15.00 uur rolde de coureur van Jumbo-Visma, die een maandenlange pauze had ingelast, van het startpodium in de openingstijdrit. Meedoen om de winst, dat lukte nog niet. “Het ging wel oké, maar ik moet wel nog iets verbeteren”, vat hij samen na afloop.

“Ik merkte toch dat ik zeker in het tweede deel niet meer de power had. Toen zakte ik een beetje weg. Dat kan, hè?”, relativeert hij zijn prestatie in de tijdrit. “Het was even wennen en ik vloog bijna uit een bocht, maar ben wel vol proberen te gaan.”

Dumoulin hoopt in Zwitserland zijn vorm aan te scherpen richting de Olympische Spelen, waar de tijdrit zijn grote doel is. “Ik vind het wel mooi om weer terug te zijn, maar ben niet teleurgesteld”, geeft hij aan. Toch miste hij nog het echte gevoel. “Af en toe deed ik de spanning wat te vroeg van de beentjes af voor een bocht, dat soort dingen. Dan merk je dat je nog iets te kort komt. Het was spannend, maar wel goed.”

De Limburger keek uit naar deze eerste echte koersdag. “Het was een mooie dag en er zijn ook wat verbeterpuntjes. Ik houd graag voor mezelf wat nog beter kan. De voorbereiding was kort, dat wist ik, maar ik hoop deze week te gebruiken om af te zien en ook een aantal aspecten tegen te komen wat beter kan”, zegt Dumoulin. “Vanmorgen na het ontbijt was ik echt nerveus. Dat gevoel heb ik al heel lang niet gehad. Dat was gek om te ervaren. Daarom ben ik ook hier, om die kop eraf te hebben.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.