Tom Dumoulin na dag in de aanval: “Blij met hoe mijn knie het nu doet”

maandag 10 juni 2019 om 17:36
Tom Dumoulin na dag in de aanval: “Blij met hoe mijn knie het nu doet”

foto: Cor Vos

Tom Dumoulin heeft met een goed gevoel de tweede etappe van de Dauphiné uitgereden. De coureur van Team Sunweb was de hele dag in de aanval om zijn benen te testen, al was dat niet het plan. “Ik zag dat ik opeens vooraan reed op de eerste klim en toen brak het”, vertelt Dumoulin.

De Dauphiné is voor Dumoulin vooral een test hoe zijn knie, die hij flink blesseerde in de Giro d’Italia, het houdt. “Ik ben best tevreden met hoe het nu gaat”, aldus de Limburger, die zijn ontsnapping volhield tot 35 kilometer van de finish. “Ik wist dat het lastig ging worden om vooruit te blijven als je kijkt naar de kwalificatie van de renners in onze groep. Ze wilden ons niet laten rijden.”

“Mijn niveau is niet waar het zou moeten zijn om te strijden voor het klassement, dus besloot ik om er vol voor te gaan vandaag en er een goede rit van te maken”, zegt Dumoulin, die uiteindelijk 72ste werd op 8.50 van ritwinnaar Dylan Teuns. “Ik ben ook blij hoe mijn knie het houdt tot nu toe. Het is zaak om de stijgende lijn vast te houden. Hopelijk blijft mijn vorm de komende weken verbeteren.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.