Tom Dumoulin na derde plek: “De winnaar in mij hoopt altijd op meer”

woensdag 12 juni 2019 om 17:41
Tom Dumoulin na derde plek: “De winnaar in mij hoopt altijd op meer”

foto: Cor Vos

Liever had Tom Dumoulin vandaag op het hoogste treetje van het podium gestaan na de tijdrit in het Critérium du Dauphiné. Maar de Nederlander kon leven met zijn derde plaats, zijn beste resultaat sinds hij de Giro d’Italia moest verlaten met knieproblemen.


“Er zit altijd iets in mij dat op meer hoopt dus ik zal altijd teleurgesteld zijn hierover, ook al was dit te verwachten”, liet Dumoulin na afloop weten op de ploegsite van Team Sunweb. De Nederlander deed 34:25 over de 26,1 kilometer lange tijdrit en daarmee voerde hij enige tijd de ranglijst aan. Uiteindelijk moest hij alleen ritwinnaar Wout van Aert en Tejay van Garderen voor zich dulden.

“Voor nu, als je in alle redelijkheid kijkt naar vandaag, was dit een prima resultaat. Maar de winnaar in mij is er niet blij mee. Ik wilde graag wedstrijd-klaar zijn en winnen, maar dat is niet het geval. Ik weet waarom en ik weet dat ik niet meer zou moeten verwachten. Maar het is wat het is”, aldus Dumoulin.

Ploegleider Aike Visbeek zag een degelijk optreden van zijn kopman. “We moeten onder ogen zien dat hij nog altijd werkt aan zijn vorm omdat hij nog niet de juiste hoeveelheid kon trainen om op zijn topniveau te kunnen meedoen. Technisch gezien reed hij een erg goede tijdrit. Zijn bochten waren goed en alles pakte goed uit. Zijn vorm moet nog altijd verbeteren om voor de overwinning mee te strijden vandaag, maar dat kunnen we accepteren en we zijn tevreden met waar hij staat.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.