Tom Dumoulin over uitstel Spelen: “Fijn dat in een vroeg stadium een knoop is doorgehakt”
foto: Cor Vos
woensdag 25 maart 2020 om 08:31

Tom Dumoulin over uitstel Spelen: “Fijn dat in een vroeg stadium een knoop is doorgehakt”

Samen met de Tour de France vormden de Olympische Spelen in Tokio het hoofddoel dit seizoen voor Tom Dumoulin. De vice-olympische kampioen tijdrijden van Rio vindt het begrijpelijk dat de Spelen zijn uitgesteld. “Jammer, maar ik neem aan dat van uitstel geen afstel komt.”

Gisteren maakte het Internationaal Olympisch Comité (IOC) bekend dat de Spelen van komende zomer met een jaar uitgesteld zijn. “Onder de huidige omstandigheden en op basis van informatie van wereldgezondheidsorganisatie WHO hebben de IOC-voorzitter en de premier van Japan geconcludeerd dat de Spelen moeten worden verschoven naar een datum na 2020, maar niet later dan de zomer van 2021. Dit om de gezondheid van iedereen te beschermen.”

Tom Dumoulin noemt het begrijpelijk dat de Spelen zijn uitgesteld. “In ieder geval fijn dat er in dit stadium al een knoop is doorgehakt. Dat geeft wel duidelijkheid. Heel jammer voor mij en voor veel andere sporters, maar ik neem aan en ik hoop dat van uitstel geen afstel komt en dat we ons mogen verheugen op de Spelen in het volgende jaar. Op dit moment zijn er ergere en belangrijkere dingen in de wereld dan sport.”

Vier jaar geleden pakte de Nederlander zilver tijdens de olympische tijdrit. In Rio de Janeiro moest hij zijn meerdere erkennen in Fabian Cancellara, die de titel pakte.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.