Tom Dumoulin stapt uit voorzorg uit het Critérium du Dauphiné

Tom Dumoulin stapt uit voorzorg uit het Critérium du Dauphiné

foto: Cor Vos

zaterdag 15 juni 2019 om 10:14

Tom Dumoulin heeft uit voorzorg het Critérium du Dauphiné verlaten. Hoewel hij zich na de etappe van gisteren nog goed voelde, speelden de irritaties in zijn knie opnieuw op. Volgens zijn ploeg Sunweb wil men geen enkel risico nemen en dus staat Dumoulin vandaag niet meer aan de start.

Gisteren toonde Dumoulin zich juist nog ambitieus, nadat hij als vijftigste over de finish kwam in de zesde etappe naar Saint-Michel-de-Maurienne. Zijn ploeg Sunweb en hij hadden er juist voor gekozen niet teveel energie te verspillen met het oog op het zware slotweekend. “Ik voelde me beter vandaag en ik zou mezelf graag minstens een keer testen in de bergen dit weekend”, liet hij na afloop weten in een communiqué van de ploeg.

Vandaag kwam het nieuws dat de Nederlander niet meer van start gaat. “Het was een degelijke koersweek en het was goed wedstrijdritme op te doen. Gisteren voelde ik me na de etappe vrij goed, maar ’s avonds begonnen de klachten op te spelen. Er is geen enkele reden om mijn knie te forceren, dus rust is een goede raadgever voordat ik op hoogtestage ga”, aldus Dumoulin, die via de hoogtestage (vanaf maandag) de laatste hand wil leggen aan zijn voorbereiding op de Tour.

Volgens ploegarts Camiel Aldershof gaat het om een preventieve maatregel. “In aanloop naar de Dauphiné zeiden we dat we geen enkel risico wilden nemen en dat is precies wat we doen. Deze week is goed verlopen. We hielden de situatie per dag in de gaten en natuurlijk waren er ups en downs, maar dat konden we verwachten. Na het goede gevoel gisteren keerden de irritaties terug, dus besloten we een extra rustmoment in te lassen in aanloop naar de hoogtestage.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.