Jumbo-Visma maakt komst Tom Dumoulin definitief

maandag 19 augustus 2019 om 09:21
Jumbo-Visma maakt komst Tom Dumoulin definitief

foto: Cor Vos

Update

Jumbo-Visma heeft de komst van Tom Dumoulin vanochtend wereldkundig gemaakt. In een video die is gedeeld op social media verwelkomt de ploeg haar nieuwste aanwinst. Eerder vandaag liet zijn huidige ploeg Sunweb weten dat de paden met de Nederlander zullen scheiden.

In een video, waarin de droom van het winnen van de Tour de France openlijk wordt uitgesproken, kondigt Jumbo-Visma de komst van Dumoulin aan. “Welkom Tom, samen gaan we de strijd aan voor onze droom”, vertelt de voice-over. Eerder vandaag maakte Team Sunweb het vertrek van Dumoulin wereldkundig in een persrelaas.

Daarin gaf de Nederlander aan dat hij na de teleurstelling van het missen van de Tour de France zich bedacht dat een nieuwe omgeving verfrissend kon zijn. “Daarom besloot ik me te concentreren op de interesse van sommige teams. Er lagen geweldige aanbiedingen en deze fase van mijn carrière voelde als het juiste moment om die aan te nemen”, lichtte hij zijn besluit toe.

Korte tijd daarna meldde De Telegraaf op basis van bronnen binnen Jumbo-Visma dat Dumoulin voor drie jaar vertrekt naar die ploeg, waarmee hij al langere tijd in verband werd gebracht. Samen met Primož Roglič en Steven Kruijswijk wil hij de komende seizoenen zijn eerste eindzege in de Tour de France najagen, nadat hij daar vorig jaar al eens tweede was.

Thuiskomen
“Ik kijk ernaar uit om een bijdrage te leveren aan het doel van het winnen van een grote ronde”, reageerde Dumoulin in een perscommuniqué van Jumbo-Visma. “Ik was op zoek naar een nieuwe sportieve uitdaging en Jumbo-Visma is daar de juiste ploeg voor. Ik heb er veel zin in. Ooit ben ik begonnen bij de Rabobank Continental-ploeg en dat is een voorloper van het huidige Jumbo-Visma. Deze stap voelt daarom een beetje als thuiskomen.”

Ploegmanager Richard Plugge ziet met het aantrekken van Dumoulin het verwezenlijken van de ambities van Jumbo-Visma dichterbij komen. “Je kunt beter mét dan tegen elkaar rijden. We kunnen nu de sterkst mogelijke ploeg samenstellen in de strijd tegen een team als Ineos. Het waarmaken van onze dromen en ambities komt steeds dichterbij. We zijn stapje voor stapje gegroeid en willen altijd verbeteren.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair