Tom Dumoulin terug in koers in Critérium du Dauphiné
foto: Cor Vos
woensdag 5 juni 2019 om 18:49

Tom Dumoulin terug in koers in Critérium du Dauphiné

Tom Dumoulin staat zondag aan het vertrek van het Critérium du Dauphiné. De kopman van Team Sunweb maakt er zijn rentree na zijn knieblessure, die hij opliep in de Giro d’Italia. In de Franse rittenkoers wil de Nederlander wedstrijdritme opdoen voor de Tour de France.

Voor Dumoulin kwam er al na vijf etappes een einde aan de Giro d’Italia. De Nederlander was gevallen in de chaotische slotfase van de vierde rit naar Frascati, maar kon op achterstand nog wel de finish bereiken. Na afloop bleek hij geen breuken te hebben overgehouden aan de val, maar optimistisch toonde hij zich allerminst. De kopman van Sunweb begon nog wel aan de vijfde rit, maar stapte vrijwel direct na de start in de volgauto.

“Zijn herstel ging langzamer dan we hadden gehoopt en hij ondergaat morgen een laatste MRI-scan, als laatste controle voordat hij naar Frankrijk afreist”, laat ploegleider Aike Visbeek weten in een persbericht van de ploeg. “Dan zal hij de Dauphiné gebruiken om terug te keren in het wedstrijdritme voor zijn grotere doelen in juli. We nemen de koers dag per dag. We nemen geen enkel risico en we richten ons niet op het klassement.”

Net als Dumoulin keren ook Martijn Tusveld en Robert Power terug in de koers. Voor Tusveld wordt het zijn eerste koers in drie maanden, nadat hij in de openingsrit van Parijs-Nice een kaakbreuk opliep. Power moest opgeven in de vijfde etappe van de Giro d’Italia na een valpartij. Johannes Fröhlinger, Joris Nieuwenhuis, Casper Pedersen en Florian Stork maken de selectie compleet.

Selectie Sunweb voor het flag-fr Critérium du Dauphiné 2019
flag-nl Tom Dumoulin
flag-de Johannes Fröhlinger
flag-nl Joris Nieuwenhuis
flag-dk Casper Pedersen
flag-au Robert Power
flag-de Florian Stork
flag-nl Martijn Tusveld

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.