Tom Dumoulin verlengt tot en met 2021 bij Sunweb

Tom Dumoulin verlengt tot en met 2021 bij Sunweb

foto: LaPresse

dinsdag 6 juni 2017 om 16:37

Tom Dumoulin heeft zijn contract bij Sunweb opengebroken en verlengd. De winnaar van de meest recente Giro d’Italia heeft zijn handtekening gezet onder een nieuwe verbintenis tot en met 2021.

Dumoulin maakte in 2012 zijn profdebuut in dienst van het toenmalige Argos-Shimano. Sindsdien reed hij elk jaar in dienst van de ploegen van manager Iwan Spekenbrink. De 26-jarige Limburger maakte in zijn eerste jaren als prof furore als hardrijder, waarna hij zich langzaam opwerkte tot de wereldtop van het tijdrijden.

In de Vuelta van 2015 ging hij als klassementsleider het slotweekend in, maar werd hij in extremis nog van het eindpodium gereden. In de voorbije Giro mikte Dumoulin voor het eerst op een goed eindklassement. Mede dankzij twee ritzeges wist hij de eindzege binnen te slepen. Hiermee gaat hij de geschiedenisboeken in.

[poll id=”529″]

Dit artikel delen:

31 Reacties

ChefSpijker 6 juni 2017 om 16:39

2022 volgens NOS

Nick Doup 6 juni 2017 om 16:40

@Chefspijker
Tot 2022 = Tot en met 2021

schmielerflits 6 juni 2017 om 16:40

Goeie beslissing van beide partijen

Jaizkibel2008 6 juni 2017 om 16:42

NOS zegt inderdaad 2022. Vijf jaar contract vind ik overigens wel bizar lang, dan moet je toch flinke toezeggingen gekregen hebben rondom het salaris en versterkingen.

klootje kriekeljon 6 juni 2017 om 16:45

Logisch gevolg van de succesroute die ingezet is. Enige juiste keuze.

leegloper 6 juni 2017 om 16:51

Zo, dat is lang. Van ene kant logisch, omdat ze verder vooruit kijken, maar ik vraag me af hoe variabel ze het salaris hebben geregeld. Een vast salaris is voor beide partijen een risico.

girardengo 6 juni 2017 om 16:52

Logische beslissing. Ben benieuwd hoe de verdere opbouw van het team gaat worden. Enige versterking is wel noodzakelijk, al zijn er al diverse goede krachten aan boord. Wat wordt de positie van Barguil?

Kwouter 6 juni 2017 om 16:54

@ Jaizkibel2008

Of gezien vanuit een ploeg, als een grote gok. In wielrennen is een zware blessure snel ontstaan met al die valpartijen en dunne pakjes. Kan zomaar zijn niveau nooit meer halen.

Pédaleur de charme 6 juni 2017 om 16:56

Ik denk dat hij meerdere goede keuzes had kunnen maken, klootje. Maar ik vind het wel mooi dat hij Sunweb trouw blijft. Hopelijk maakt die ploeg ook nog progressie en wordt Tom zowel in als buiten de koers straks nog beter begeleid.

Johnny7 6 juni 2017 om 17:03

Als er toezeggingen zijn gedaan over knechten hopelijk dan wel een echte en geen JVDB knecht haha.
Blijf erbij dat met een Kelderman je verder maar 1 echte superknecht extra nodig hebt voor in de bergen. En niet stuk of 2/3.

TykkeThor 6 juni 2017 om 17:17

Verstandige keuze. Nu de ploeg verder bouwen rond Dumoulin en op termijn ook rond Oomen. En niet vergeten te investeren in sterke mannen rond Matthews. Deze ploeg heeft een heel mooi toekomstperspectief.

Baukema Tomoulin 6 juni 2017 om 17:21

Handig zo lang. Straalt ambitie en stabiliteit uit. Ook zal het meehelpen met het aantrekken van nieuwe renners, d'r zullen er bij zijn die maar wat graag bij Dumoulin in de ploeg fietsen.

Tripodboom 6 juni 2017 om 17:32

Prima en meteen Fuglsang contracteren als meesterknecht!

koos1 6 juni 2017 om 17:49

Mooi dat Dumoulin zolang bij Sunweb blijft, teken dat de ploeg nog meer vertrouwen in hem heeft en hij ind e ploeg. Wel benieuwd wie er volgendjaar bij Sunweb gaat rijden als extra klimknechten, want dat zal toch wel een voorwaarde zijn om de ploeg rond Tom nog te versterken.

Wielrennertje 6 juni 2017 om 18:06

Ik denk sowieso dat je ploeg veel meer achter je staat als je zo’n lang contract tekent, dan dat je gewoon laat merken dat, mocht er een iets betere aanbieding komen, je gelijk weg bent. Sunweb is al gewoon een goed team en met 1 of 2 goede versterkingen kan Dumoulin nog meer grote rondes winnen.

assen 6 juni 2017 om 18:17

Ikzelf begrijp het niet goed. Waarom zou je voor vier/vijf jaar bijtekenen? Dat doe je toch alleen maar voor een GIGANTISCH salaris en/of GIGANTISCHE versterkingen, dan wel strikte randvoorwaarden om er tussen uit te knijpen?

Dus, wat zijn dan salaris, toezeggingen, randvoorwaarden?

Wel erg tof – signaal dat Tom het daar erg naar de zin hebben, en de ploeg met hem. :-)
Maar dat bleek ook wel in en na de Giro.

Titaantje 6 juni 2017 om 18:40

Te lang naar mijn mening. Zijn er uberhaupt toezeggingen datSunweb tot zo lang sponsor in het wielrennen is? Die contracten zijn vaak meer voor 2 a 3 jaar.

Hij lijkt wel op zijn plek te zitten en zal vast toezeggngen hebben ten aanzien van ondersteuning. Volgend jaar de Tour met Oomen en Kelderman aan zijn zijde?

DeGroteMolen 6 juni 2017 om 18:52

Titaantje: wat een onzin post. De meeste ploegen bestaan vele jaren, waarbij er tussentijds wat (co) sponsoren wisselen. En wat is er verkeerd aan een lange termijn visie? Kijk naar Sky.

Pédaleur de charme 6 juni 2017 om 19:04

@GroteMolen
Je legt duidelijk uit waarom je het niet met Titaantje eens bent. Maar dat maakt zijn post toch nog geen ‘onzin post’?

@Titaantje
Als het parcours van de Tour hem enigszins past, zal hij ongetwijfeld de Tour rijden. En Oomen en Kelderman lijken dan geschikte knechten. Aan de andere kant: Oomen heeft nog nooit een Tour gereden en Kelderman nog nooit een succesvolle Tour.

ah-ja 6 juni 2017 om 19:10

5 jaar? En zal sowieso een uitkoopclausule in dit contract zitten. Maar dit wordt niet gecommuniceerd.

Titaantje 6 juni 2017 om 19:39

@DeGroteMolen: dank voor de heldere bijdrage. Inderdaad, contracten van 2 a 3 jaar kunnen daarna verlengd worden. Ik zeg ook niet dat Sunweb geen contract tot 2022 heeft, maar ik heb wel mijn twijfels of het wel zo is.

Hensie 6 juni 2017 om 20:29

Waarom al dat gemekker over gigantische salarissen die Dumoulin zou moeten eisen…

Geld maakt niet gelukkig. Het zal me niet verbazen als Dumoulin ambities, sfeer, etc. een stuk belangrijker vindt dan bakken geld.

Hoe vaak ik elders al veel meer geld had kunnen verdienen, maar dat altijd afsloeg omdat ik gewoon een fijne werkgever heb waar ik het meer dan naar me zin heb… Sommige mensen zijn niet zo materialsitisch.

klootje kriekeljon 6 juni 2017 om 20:33

Pédaleur, dat is waar. Vanzelfsprekend is een beter woord.

Waarom weg gaan bij de ploeg met wie je samen deze stappen hebt gemaakt. Sunweb heeft dat kunstje toch al op meerdere manieren laten zien. Vrij uniek toch wel.
Tom is volgens mij een bovengemiddeld loyaal persoon, niet iemand die voor meer centen ergens anders zal tekenen als dat de enige meerwaarde is. En Sunweb zelf lijkt me ook een ploeg waarin je niet bij de minst of geringste tegenslag al onder de loep komt te liggen. Dit is niet een ploeg zoals Astana.
Daarnaast lijkt hij ook een uithangbord te zijn voor de filosofie van de ploeg, en lijkt hij dat zelf ook te willen door zijn uitingen. Of in ieder geval daarin ook aan te sluiten bij Sunweb.

En natuurlijk wad er al reeds ondersteuning voor hem aangetrokken, met wie hij het duidelijk goed kan vinden. Dat dat niet een façade is, blijkt dan bijv. weer uit het feit dat hij naar PP gaat met Kelderman.

Nou misschien dus niet de enige juiste keuze, maar wel volledig binnen de lijn der verwachting. :) Had het persoonlijk niet anders verwacht. De stap naar een andere ploeg zou either way te vroeg zijn geweest denk ik. Deze samenwerking is nog te pril en te succesvol tot nu toe.

schipperaar 6 juni 2017 om 20:37

@hensie
Exact, de Limburgse en Duitse gezelligheid en culinairitijd ontlopen elkaar niet veel, daarnaast wordt ie interessant voor veel sponsors en wellicht meer over de grens dan hier.

Romāns Vainšteins 6 juni 2017 om 20:56

Wat is PP ? Ligt hier een nieuw smeuig verhaal op de loer ?

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.