Tom Dumoulin verlengt tot en met 2021 bij Sunweb
foto: LaPresse
dinsdag 6 juni 2017 om 16:37

Tom Dumoulin verlengt tot en met 2021 bij Sunweb

Tom Dumoulin heeft zijn contract bij Sunweb opengebroken en verlengd. De winnaar van de meest recente Giro d’Italia heeft zijn handtekening gezet onder een nieuwe verbintenis tot en met 2021.

Dumoulin maakte in 2012 zijn profdebuut in dienst van het toenmalige Argos-Shimano. Sindsdien reed hij elk jaar in dienst van de ploegen van manager Iwan Spekenbrink. De 26-jarige Limburger maakte in zijn eerste jaren als prof furore als hardrijder, waarna hij zich langzaam opwerkte tot de wereldtop van het tijdrijden.

In de Vuelta van 2015 ging hij als klassementsleider het slotweekend in, maar werd hij in extremis nog van het eindpodium gereden. In de voorbije Giro mikte Dumoulin voor het eerst op een goed eindklassement. Mede dankzij twee ritzeges wist hij de eindzege binnen te slepen. Hiermee gaat hij de geschiedenisboeken in.

[poll id=”529″]

RIDE Magazine
31 Reacties
Sorteer op:
6 juni 2017 21:11
Pinkpop ;)
6 juni 2017 21:42
.. Als dat voor Beeby was defriend ik hem op twitter !
6 juni 2017 22:21
Ik zie mensen hier altijd roepen om klimknechten maar volgens mij heb je in het hedendaagse wielrennen meer aan allround knechten.

Natuurlijk heeft een kopman baat bij een meesterknecht maar daarnaast kun je volgens mij voortaan beter gasten zoals Plaza, Clement, Geschke, Kyrienka of Jungels hebben.
Die kunnen op andere terreinen veel vaker dingen rechtzetten.
6 juni 2017 22:42
Jungels als knecht? Zal hij leuk vinden.... Ben het dees wel me tje eens Pietertje, het is zeer waardevol als een klimknecht ook opvlakke wegen een gorte motor heeft. Maar de eerste eis is toch dat de knecht in een zware bergrit met meerdere beklimmingen niet al na de eerste HC col 5 minuten achter ligt.
De meeste Sky trein renners zijn bijvoorbeeld ook uitstekende tijdrijders.
6 juni 2017 23:18
@titaantje

Klopt ze moeten geen 5 minuten achterliggen na een HC col.
Maar volgens mij zijn degene die ik noem allemaal meer dan gemiddeld bergop, in een groep van 40 man zitten ze er allemaal nog bij.
7 juni 2017 11:38
Jungels gaat natuurlijk niet als knecht rondrijden voor Dumoulin. Hij is van hetzelfde kaliber en heeft al bewezen een uitstekende ronderenner te zijn. Dan doe je natuurlijk niet een stap terug om voor iemand anders op kop te rijden.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.