Tom Dumoulin: “Verwachting is vanaf november weer echt belastbaar te zijn”

woensdag 2 oktober 2019 om 10:28
Tom Dumoulin: “Verwachting is vanaf november weer echt belastbaar te zijn”

foto: Cor Vos

Het herstel van Tom Dumoulin verloopt voorspoedig. De Limburger verwacht dat hij een normale voorbereiding op het volgende seizoen af kan werken. “De verwachting is dat ik vanaf november weer echt belastbaar ben”, laat Dumoulin weten. 

“Dan kan ik de normale route naar het volgende seizoen doen”, gaat hij verder in Live Slow Ride Fast, de podcast van Laurens ten Dam. “Mijn pees is schoongemaakt, ingesneden en gehecht. Peesweefsel dat herstelt heel langzaam, maar het gaat lineair omhoog. ”

Momenteel traint Dumoulin maximaal drie uur per dag: “Twee weken geleden ging het nog ontsteken als ik teveel deed. Ik moet dus nog steeds heel voorzichtig zijn. Dat betekent dat ik niet langer dan twee of drie uur per dag kan trainen. Ik probeer liever de intensiteit van de trainingen hoger te leggen dan de duur. Ik kan best hard weer een klimmetje op, maar aanzetten na een bocht is nog lastig.”

“Ik denk dat ik het ergens wel goed kon gebruiken”, concludeert Dumoulin ontspannen. “Voor het verloop van de komende jaren denk ik ergens dat het wel goed uit kan pakken, want ik ben weer fris in mijn hoofd. Ik weet weer waar ik naar toe wil. Ik heb weer honger.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.