Tom Dumoulin wilde winnen vandaag: “Hou van koersen en aanvallen”

vrijdag 24 augustus 2018 om 18:45
Tom Dumoulin wilde winnen vandaag: “Hou van koersen en aanvallen”

foto: Sirotti

Tom Dumoulin moest vandaag in de tweede etappe van de Deutschland Tour genoegen nemen met de derde plaats. De Sunweb-renner viel aan op zes kilometer van de streep samen met Maximilian Schachmann en zag Matej Mohoric en Nils Politt even later aansluiten. In de sprint waren Schachmann en Mohoric net iets te sterk. “Ik probeerde vandaag te winnen, maar het is helaas niet gelukt”, zei Dumoulin na afloop.

“Op de klim had ik niet het gevoel dat ik de anderen kon lossen, dus ik moest wachten op het juiste moment”, blikte Dumoulin terug. “Dat was dicht bij de tussensprint, maar ik had niet de benen om Schachmann af te houden. Ik probeerde me te sparen voor de sprint en het slim te spelen, maar dat werkte niet.”

In het klassement schoof de Nederlander op naar de derde plaats; Schachmann staat aan de leiding, Mohoric en Dumoulin volgen op vier seconden. “Nu sta ik er weliswaar goed voor in het klassement, maar ik hou van koersen en aanvallen, wat precies is waarom ik hier ben. Ik wil namelijk aan mijn vorm werken en zien waar ik sta.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

Henki 24 augustus 2018 om 18:58

Helaas niet kunnen zien, maar lijkt op een mooie prestatie. Iemand een idee waar de koers terug te kijken is? Ik dacht dat Eurosport het uitzond, maar daar zag ik motorsport.

limburgia 24 augustus 2018 om 19:05

@ Henki
Morgenmiddag op ZDF

Romāns Vainšteins 24 augustus 2018 om 19:57

Wat vinnig eindschotje betreft is Dumoulin een echte ronderenner ja.

assen 25 augustus 2018 om 00:46

Toch is Dumoulin niet traag, ik denk zelfs bij de snelste helft van het peloton. Maar ja, bij de snelste helft zitten dan ook veel renners die wegkomen uit het peloton en strijden om de overwinning.

toiletduck 25 augustus 2018 om 10:17

Wat zijn de doelen van Dumoulin voor het laatste deel van het seizoen?

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair