Tom Gloag herstelt voorspoedig van knieblessure, verwachte rentree na de Tour
Gloag werkte een eigen programma af tijdens het wintertrainingskamp - foto: Cor Vos
Youri IJnsen
dinsdag 28 mei 2024 om 11:29

Tom Gloag herstelt voorspoedig van knieblessure, verwachte rentree na de Tour

Het duurt nog zeker twee maanden voordat Tom Gloag beschikbaar is voor Visma | Lease a Bike. Het 22-jarige Britse talent werd eind augustus 2023 aangereden door een auto tijdens een training, waarbij hij een zware knieblessure opliep. Hij moest meteen onder het mes. Gloag is weer vol in training, maar vooralsnog is zijn rentree gepland voor na de Tour de France. Dat bevestigt Visma | Lease a Bike na navraag van WielerFlits.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Aanvankelijk zou Gloag conform de winterplanning terugkeren in de Ronde van Zwitserland of een wedstrijd daaromheen. Dat was volgens de ploeg een voorzichtige verwachting en sindsdien is er veel veranderd. Door de vele blessures binnen het Nederlandse WorldTeam zijn diverse selecties en ook planningen van renners helemaal overhoop gehaald. Zo is het nog altijd een vraagteken of Jonas Vingegaard de Tour haalt en of Wout van Aert die koers toch toevoegt aan zijn programma.

Visma | Lease a Bike benadrukt dat het goed gaat met Gloag en hij dus weer volop in training is. Ze willen hem echter voorzichtig brengen zonder zaken te overhaasten. Zoals het nu lijkt zal het Britse rondetalent daarom in juni nog geen wedstrijden rijden. Dat geldt ook voor juli, omdat er naast La Grande Boucle dan amper wedstrijden op de kalender staan én Visma | Lease a Bike die zeker allemaal niet rijdt. Als het herstel van Gloag zich doorzet zoals het nu gaat, is hij na de Tour normaal gesproken weer klaar om wedstrijden te rijden.

De jongeling heeft er dan bijna een jaar revalideren opzitten. Zijn laatste wedstrijd voor de ploeg was Clásica San Sebastián op 29 juli 2023. In de derde week van augustus volgde vervolgens de aanrijding met als gevolg de operatie. Vorig jaar werd Gloag onder andere elfde in de Ronde van Romandië en werd hij halsoverkop ingevlogen voor de Giro d’Italia. Door blessures en corona-gevallen op het laatste moment, werd hij als vijfde reserve toch nog opgeroepen. Gloag reed de ronde uit en zag ploegmaat Primož Roglič in extremis zegevieren.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.