Tom-Jelte Slagter zet carrière voort bij Vital Concept-B&B Hotels
foto: Cor Vos
maandag 14 oktober 2019 om 17:56

Tom-Jelte Slagter zet carrière voort bij Vital Concept-B&B Hotels

De kogel is door de kerk: Tom-Jelte Slagter rijdt komend seizoen voor Vital Concept-B&B Hotels. De Nederlander komt over van Dimension Data. Hij heeft een contract getekend voor een seizoen.

Slagter werd al enige tijd in verband gebracht met de Franse wielerploeg. “Ik heb dingen veranderd in mijn training en ik hoop dat ik bij deze ploeg weer in staat ben om topprestaties te leveren.”

Bij de ploeg komt Slagter een oude bekende tegen, Pierre Rolland. Bij Cannondale-Drapac waren de twee collega’s. “Pierre is een renner die ik zeer waardeer en vooral een zeer goede kerel. Het is leuk om elkaar weer tegen te komen in een project dat veel onbekende dingen voor me heeft. Dit contract van een jaar is ideaal omdat ik de Franse cultuur en de races op de Franse kalender moet ontdekken.”

Jerôme Pineau erkent in het perslaas dat Slagter al langer op zijn wensenlijstje voorkwam. “Sinds de oprichting van de ploeg hoopte ik hem op een dag al in ons tenue te zien. Hij komt naar onze ploeg toe om weer te winnen en het plezier in het wielrennen te vinden. Hij heeft aan het einde van het seizoen bewezen dat hij een betrouwbare en solide renner is.”

In dienst van Dimension Data – waar hij in 2018 overkwam van Cannondale-Drapac – kwam Slagter niet tot overwinningen. Wel werd hij derde in Tour Down Under van 2018 en reed hij dat seizoen eenzelfde uitslag in de vijfde etappe van de Ronde van Zwitserland. Afgelopen maand kwam de man uit Slochteren tot een zesde plaats in de Grote Prijs van Québec.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.