Tom Leezer blij met eerste bergtrui
maandag 31 augustus 2009 om 12:07

Tom Leezer blij met eerste bergtrui

Gisteren pakte Tom Leezer de eerste de punten voor de bergtrui op een heuvel wat nog niet eens een heuvel was, maar meer weggetje licht omhoog, maar wat wel 30 meter boven NAP lag. De streep lag er als eerbetoon aan de overleden Commissaris van de Koningin Relus ter Beek, de motor achter het binnen halen van de Vuelta naar de provincie Drenthe. Aan RaboSport liet de jonge Raborenner weten verheugd te zijn met de trui.

Leezer vertelt over de bergtrui en over zijn verdere doelen in de Ronde van Spanje. “Het is heel bijzonder om de bergtrui te mogen dragen. Het is niet mijn specialisme, we rijden in eigen land en het is mijn eerste grote ronde. Als ploeg wilden we sowieso deze eerste bergtrui pakken, maar dat het mij dan lukt, daar ben ik erg blij mee. En omdat er morgen geen punten te verdienen zijn, mag ik de trui ook twee dagen dragen! Je kunt wel zeggen dat ik prima begonnen ben.”

“Als ik de trui wil verdedigen dan zal ik dinsdag mee moeten zitten. Natuurlijk kan het, maar in principe werken we dan voor Oscar Freire. Die rit is – samen met een aantal ritten in Spanje tijdens de eerste helft van deze Vuelta – op Oscars lijf geschreven. En als sprinter is het natuurlijk mijn taak hem daarin bij te staan. In de tweede helft zijn de kansen op een succesvolle ontsnapping groter, dus dan wil ik ook nog proberen weg te komen. In een aankomst met een klein groepje ben ik immers zeker niet kansloos.”

“De eerste twee dagen waren overweldigend. Sowieso is een grote ronde hectischer dan je gewend bent, maar doordat je in eigen land rijdt, is het nog specialer. Zo werden Lieuwe Westra en ik onderweg ontzettend hard aangemoedigd, dat was geweldig. Ik ben heel blij dat ik gestart ben. Het moet het hoogtepunt van het najaar zijn. Na het NK heb ik hier echt naartoe gewerkt, dus het werd ook wel tijd.”

“Ik hoop in de toekomst te profiteren van de Ronde van Spanje. Als je een ronde uitrijdt, dan krijg je meer inhoud. En mijn voorjaar was al behoorlijk goed, dus dat hoop ik met meer inhoud te kunnen verbeteren. Daarom was ik ook erg blij dat ik deze Vuelta mocht starten. Ik kan hier erg veel van leren.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.