Tom Leezer: “Schade valt mee”
dinsdag 19 januari 2010 om 14:17

Tom Leezer: “Schade valt mee”

Tom Leezer heeft aan zijn valpartij in de eerste etappe van de Tour Down Under niet groot letsel overgehouden, zo hoorde Rabosport dit van de renner zelf. “Ik denk dat het wel mee valt.”

Leezer heeft pijn gehad, maar kon wel verder koersen. Alleen geheel recht op de fiets zat de renner niet meer. “Ik denk dat het wel mee valt met de verwondingen. Je schrikt natuurlijk flink, maar ik had gelukkig niet veel schaafwonden. Ik schoof niet over het wegdek, maar stuiterde min of meer. Ik viel vol op mijn heup. Dat was weer minder, want ik had de hele etappe het gevoel, dat ik toch een beetje scheef op mijn fiets zat. De rondedokter is al geweest en straks komt een Australische ostheopaat. Graeme Brown heeft dat geregeld.”

De inwoner van het Belgische Smeermaas moest lossen op het klimmetje van de dag, maar geeft eerlijk toe dat zijn benen niet super waren vandaag. “Het zat natuurlijk niet helemaal lekker en het helpt niet als ze bij het ingaan van de finale op een klimmetje vol doortrekken. Daar moest ik er af. Maar ik moet eerlijk zijn, het was voor mij geen goede dag. Het voelde gewoon niet lekker. Geen superbenen in elk geval. Graeme miste mij wel in de sprint, maar het is niet anders. We hebben nog vijf kansen deze week. Een etappeoverwinning is ons doel en ik heb goede hoop.”

Doel van deze week is en blijft voor Leezer om Brown bij te blijven staan, normaalgesproken is de Nederlander de laatste pion in de trein die Brown afzet voor de sprint. “Hier gaan we voor Graeme. Hij maakt hier de grootste kans op succes. Als ik Graeme in massasprints nog kan bijstaan, eindig je vanzelf ook op een leuke plaats. Daar hoop ik op. Want vandaag was het geen geweldige dag, maar het gevoel is toch, dat dit straks best anders kan zijn. Ik heb de hoop in elk geval nog niet niet opgegeven.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.