Tom Meeusen en Thibau Nys grootste namen in Zwitserse openingscross

Tom Meeusen en Thibau Nys grootste namen in Zwitserse openingscross

© Cor Vos

vrijdag 11 september 2020 om 11:39

Veldrijden terwijl in de Tour de France de strijd om eindwinst volop losbarst. Ergens vloekt het in ons hoofd, maar dankzij Covid-19 is het dit jaar de realiteit. Zondag wordt het Europese veldritseizoen op gang geschoten in het Zwitserse Baden. Er zakken overigens heel wat Belgen af naar deze manche van de EKZ-Tour.

Het zag er een tijdje naar uit dat de Belgen niet welkom waren in Zwitserland. Ons land stond er immers op de ‘quarantainelijst’. Maar vorige week bracht organisator Christian Rocha het verlossende nieuws. “Maar zelfs mocht dit niet in orde gekomen zijn, had ik er alles aan gedaan zodat de Belgische profs toch konden starten”, vertelt Rocha aan WielerFlits. “Dit had echter heel wat papierwerk gekost en daar ben ik nu van verlost.”

Rocha gaf ons overigens nog mee dat de wedstrijden zondag op tv te zien zullen zijn. “Een primeur”, is hij fier. “De cross wordt gecoverd door MySports en Swiss Sport TV, zo hoeven de mensen dit jaar niet naar Baden af te zakken. En voor de Belgische en Nederlandse kijker is de wedstrijd te volgen via onze website EKZ CrossTour. ”

Het deelnemersveld oogt ondanks de corona-perikelen overigens best fraai. De Zwitserse toppers, met onder meer Kevin Kuhn (de nieuwe aanwinst van het Tormans CX Team), Loris Rouiller (Alpecin-Fenix), Lukas Flückiger en Timon Rüegg nemen het op tegen een handvol sterke Belgen. Absolute blikvanger daar in Baden wordt immers eerstejaars belofte Thibau Nys, die zondag zijn debuut maakt tussen de profs.

Bij de dames zijn U23-wereldkampioen Marion Norbert Riberolle en Sophie de Boer de belangrijkste namen. De Belgische Suzanne Verhoeven maakt haar debuut voor haar nieuwe team Vondelmolen-Deceuster. De vrouwen starten om 13u45, de heren om 15u.

De Belgen in Baden:
Heren elite & beloften: Thibau Nys, Tom Meeusen, Vincent Baestaens, Lander Loockx, Seppe Rombouts, Arne Vrachten, Yorben Lauryssen, Elio Clarysse, Len Dejonghe, Wout Vervoort, Vincent Oger en Tomas De Laet.
Dames elite & beloften: Suzanne Verhoeven, Febe De Smedt en Cleo Kiekens.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Headlines

Materiaalzone