Tom Meeusen soleert naar winst in Ardooie
Foto: Marcel Koch
donderdag 15 oktober 2015 om 16:51

Tom Meeusen soleert naar winst in Ardooie

Tom Meeusen heeft de Kermiscross in Ardooie op zijn naam geschreven. De jonge Belg van Telenet-Fidea ging er al in het openingskwartier vandoor en deed zijn nummertje van de Berencross in Meulebeke glansrijk over. Sven Nys (Crelan AA Drink), nog nooit winnaar in Ardooie, slaagde er niet in dit hiaat in zijn palmares op te vullen en werd tweede, voor de Zwitser Julien Taramarcaz (ERA-Murprotec).

Tom Meeusen had vertrouwen getankt met zijn zege in Meulebeke en dat inspireerde hem om op het snelle parcours van Ardooie de wedstrijd vlug open te breken. De snelle start van Meeusen deed pijn voor renners als Sven Nys en Klaas Vantornout. Zij zouden de Kempense koploper, die tot een halve minuut voorsprong nam, pas voorbij de aankomstlijn terug zien.

Achter Meeusen troepte een groepje van tien renners samen. In de slotfase kregen we daarin nog een aanval van Sven Nys, die de Kermiscross voor het eerst in zijn carrière op zijn palmares wilde zetten, maar tevergeefs. Meeusen hield stand en Nys moest zich wederom tevreden stellen met de dichtste ereplaats. Een verrassing op de laagste podiumtrap was de Zwitser Julien Taramarcaz, die niet aan zijn beste seizoen bezig is.

Zondag wordt er gecrost voor de Wereldbeker veldrijden in het Nederlandse Valkenburg. Wout van Aert, in Ardooie niet van de partij, is leider in dat regelmatigheidsklassement voor Sven Nys en Michael Vanthourenhout.

Uitslag Kermiscross Ardooie 2015
1. flag-be Tom Meeusen (Telenet-Fidea)
2. flag-be Sven Nys (Crelan AA Drink)
3. flag-ch Julien Taramarcaz (ERA-Murprotec)
4. flag-be Tim Merlier (Vastgoedservice-Golden Palace)
5. flag-be Eli Iserbyt (Telenet-Fidea)

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
15 oktober 2015 16:55
Misschien dat een Meeusen, een Nys, een Van der Haar zich enkel op de koersen kunnen richten waaraan Van Aert niet deelneemt!
15 oktober 2015 17:17
Quote:
Een verrassing op de laagste podiumtrap was de Zwitser Julien Taramarcaz, die niet aan zijn beste seizoen bezig is.


Ik vind Taramarcaz net wel goed bezig.
Zeker als je vergelijkt met de uitslagen van vorig jaar rond deze periode. Lijkt terug de goede kant op te gaan met hem.
15 oktober 2015 18:41
Eli Iserbyt 5de als 1ste-jaars belofte!
15 oktober 2015 19:30
Iserbyt gaat een grote worden. Zeker nu zijn grootste concurrent er niet meer bij is.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.