Tom Meeusen van Corendon-Circus naar Hens-Maes
foto: Cor Vos
maandag 4 november 2019 om 13:30

Tom Meeusen van Corendon-Circus naar Hens-Maes

Tom Meeusen wordt op 1 januari 2020 ploegmaat van onder meer generatiegenoot Vincent Baestaens bij het bescheiden Group Hens-Maes Containers. Dat vernam WielerFlits gisteren in de marge van de Superprestige-manche in Ruddervoorde.

Tom Meeusen, die donderdag 31 wordt, ging in 2007 aan de slag bij het toenmalige Fidea Cycling Team, de ploeg waarin hij in 2010 prof werd. Meeusen werd in die periode – samen met Bart Wellens, Zdeněk Štybar en Kevin Pauwels – een van de boegbeelden van het team. In 2017, onder het bewind van Sven Nys, kwam een einde aan de samenwerking.

De Kempenaar verhuisde in dat tussenseizoen naar Corendon-Circus, de ploeg van Mathieu van der Poel. Na iets meer dan twee jaar eindigt ook dit verhaal. Vanaf 1 januari zal Tom Meeusen, het voorbije weekend goed voor een zesde plaats op de Koppenberg en een achtste stek in Ruddervoorde, uitkomen voor Group Hens-Maes Containers.

Hens-Maes was tot vorig seizoen een eenmansploeg rond Vincent Baestaens, maar sinds dit jaar is het een officieel UCI CX-team. Daarvoor trok het Lander Loockx en de Nederlandse Mascha Mulder aan. Met de komst van Meeusen wordt het team van manager Bart Verschueren  weer een beetje sterker in de breedte.

UPDATE – 13.30 uur

Corendon-Circus bevestigt in een persbericht het vertrek van Meeusen. De Belg laat weten: “Ik ben aangetrokken om voor de prijzen te strijden in de crossen waar Mathieu van der Poel niet was, maar daar ben ik jammer genoeg nooit echt in geslaagd. Corendon-Circus gaf mij alle kansen en ik ben enorm dankbaar dat ik voor de ploeg heb ik kunnen fietsen, waar ik altijd stiekem supporter van zal blijven.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.