Tom Pidcock afgevoerd naar ziekenhuis na val in Tour de l’Avenir
foto: Cor Vos
dinsdag 20 augustus 2019 om 18:05

Tom Pidcock afgevoerd naar ziekenhuis na val in Tour de l’Avenir

Update De zesde etappe van de Tour de l’Avenir heeft voor flink wat slachtoffers gezorgd. Zo moest Thymen Arensman – de nummer twee van vorig jaar – opgeven na een valpartij. In de laatste kilometer zagen we ook nog een crash van Tom Pidcock. Het Britse multitalent wist nog wel de finish te bereiken, maar werd niet veel later afgevoerd naar het ziekenhuis.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

En dat terwijl de etappe nog zo goed verliep voor Pidcock. De 20-jarige renner uit Leeds maakte namelijk deel uit van een kopgroep van veertien renners. De rappe Brit zat net voor de eindsprint nog ideaal geplaatst, maar de winnaar van de Tour Alsace ging vervolgens hard onderuit.

Het is nog niet bekend hoe erg de schade is, maar de valpartij komt voor Pidcock wel op een ongelukkig moment, ruim één maand voor het WK in eigen land. Het is maar de vraag of de wegrenner annex veldrijder donderdag van start gaat voor de zevende etappe naar La Giettaz.

Opgave topfavoriet Rubio
Einer Rubio en Filippo Conca zullen de Tour de l’Avenir zeker niet uitrijden, aangezien beide klimmers moesten opgeven op weg naar Privas, de finishplaats van vandaag. De Colombiaan Rubio – die volgend jaar zal koersen voor Movistar – begon de ronde nog als topfavoriet, terwijl Conca dit jaar vijfde werd in de Giro d’Italia U23.


Update 18.05 uur

Tom Pidcock zal donderdag niet meer van start gaan voor de zevende etappe in de Tour de l’Avenir. Dit laat de Britse wielerbond weten via een korte mededeling. Het is nog niet bekend wat de exacte schade is en of zijn valpartij gevolgen heeft voor de wereldkampioenschappen wielrennen in Yorkshire.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.