Tom Pidcock afgevoerd naar ziekenhuis na val in Tour de l’Avenir

dinsdag 20 augustus 2019 om 18:05
Tom Pidcock afgevoerd naar ziekenhuis na val in Tour de l’Avenir

foto: Cor Vos

De zesde etappe van de Tour de l’Avenir heeft voor flink wat slachtoffers gezorgd. Zo moest Thymen Arensman – de nummer twee van vorig jaar – opgeven na een valpartij. In de laatste kilometer zagen we ook nog een crash van Tom Pidcock. Het Britse multitalent wist nog wel de finish te bereiken, maar werd niet veel later afgevoerd naar het ziekenhuis.

En dat terwijl de etappe nog zo goed verliep voor Pidcock. De 20-jarige renner uit Leeds maakte namelijk deel uit van een kopgroep van veertien renners. De rappe Brit zat net voor de eindsprint nog ideaal geplaatst, maar de winnaar van de Tour Alsace ging vervolgens hard onderuit.

Het is nog niet bekend hoe erg de schade is, maar de valpartij komt voor Pidcock wel op een ongelukkig moment, ruim één maand voor het WK in eigen land. Het is maar de vraag of de wegrenner annex veldrijder donderdag van start gaat voor de zevende etappe naar La Giettaz.

Opgave topfavoriet Rubio
Einer Rubio en Filippo Conca zullen de Tour de l’Avenir zeker niet uitrijden, aangezien beide klimmers moesten opgeven op weg naar Privas, de finishplaats van vandaag. De Colombiaan Rubio – die volgend jaar zal koersen voor Movistar – begon de ronde nog als topfavoriet, terwijl Conca dit jaar vijfde werd in de Giro d’Italia U23.


Update 18.05 uur

Tom Pidcock zal donderdag niet meer van start gaan voor de zevende etappe in de Tour de l’Avenir. Dit laat de Britse wielerbond weten via een korte mededeling. Het is nog niet bekend wat de exacte schade is en of zijn valpartij gevolgen heeft voor de wereldkampioenschappen wielrennen in Yorkshire.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.