Tom Pidcock debuteert voor TP Racing in Rapencross Lokeren en Gieten
foto: TP Racing
vrijdag 12 oktober 2018 om 17:11

Tom Pidcock debuteert voor TP Racing in Rapencross Lokeren en Gieten

Tom Pidcock rijdt dit weekend zijn eerste cross in de kleuren van TP Racing, een nieuw project dat voortborduurt op de successen van jonge Britse veldrijders in de afgelopen seizoenen. In de Rapencross Lokeren en in Gieten maakt de 19-jarige Britse kampioen veldrijden bij de beloften zijn rentree, nadat hij een pauze had genomen na de Ovo Energy Tour of Britain.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
“Ik had een goede break na de Tour of Britain en heb rustig toegewerkt naar het begin van het crosseizoen”, aldus Pidcock. “Ik weet niet precies hoe ik ervoor sta, maar ik kijk ernaar uit om wedstrijdritme op te doen en toe te werken naar mijn latere doelen. TP Racing heeft een mooi aantal partners verzameld en ik kan niet wachten om mijn nieuwe tenue te laten zien.”

Pidcock is de kopman van de nieuwe formatie, die verder wordt gevormd door Dan Tulett en Emily Wadsworth. Ze zullen koersen in donkerblauwe shirts met daarop in grote letters MAAP, de sponsor die de kleding van de ploeg verzorgt. De frames van de fietsen komen van Specialized en worden uitgerust met een groepenset van SRAM Force.

Eigen crossteam
Tom Pidcock kwam sinds oktober 2017 uit voor Telenet-Fidea Lions en tekende er een contract voor twee crosswinters. De voorbije zomer werkte hij ook een wegprogramma af voor Team Wiggins, waarmee hij startte in de Ovo Energy Tour of Britain. In augustus werd bekend dat hij zijn contract bij Telenet-Fidea Lions niet zou uitdoen en een eigen crossteam zou beginnen.

RIDE Magazine
10 Reacties
Sorteer op:
12 oktober 2018 18:04
Ai, een kleurenschema uit de kleuterklasse op de fietsen.
    12 oktober 2018 18:40
    Da's een schema van Specialized zelf. Ik ben er ook nog niet over uit, maar gradients komen blijkbaar weer terug in de mode.

    Tof trouwens dat ze door MAAP worden gesponsord.
    12 oktober 2018 19:24
    Maar van zwart via donkerblauw naar donkerpaars was zoveel mooier geweest bij die shirts.

    Dan was de skinwall tube ook een mooi contrast.
    12 oktober 2018 20:11
    Lekker retro mooi toch
12 oktober 2018 19:51
Gaat hij nu alles al bij de profs rijden? Of de meeste races gewoon bi lk de beloftes?
    12 oktober 2018 20:30
    Hij zal toch nog wel bij de beloften rijden. Maar dit jaar rijden de beloften veelal samen in één koers met de profs.
12 oktober 2018 20:09
Rapencross? Boerensport..
    12 oktober 2018 22:16
    De raap staat gewoon in het wapenschild van Lokeren.
12 oktober 2018 21:57
Ach. Heerlijk toch? Liever 'Rapencross' dan zo'n overcommerciële naam
12 oktober 2018 22:41
Wel mooi tenuetje, jammer van de lelijke kleuren op de fiets

Om te reageren moet je ingelogd zijn.