Tom Pidcock derde in Gavere: “Ik was gewoon niet sterk genoeg”
foto: Cor Vos
maandag 26 december 2022 om 16:48

Tom Pidcock derde in Gavere: “Ik was gewoon niet sterk genoeg”

Tom Pidcock streed in de Wereldbeker Gavere lang mee om de zege, maar uiteindelijk eindigde hij als derde. Wout van Aert en winnaar Mathieu van der Poel waren in de slotrondes net wat sterker, gaf de Brit toe. “Ik was gewoon niet sterk genoeg”, zei een eerlijke Pidcock in het flashinterview na afloop.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Het was een heel zware wedstrijd, de laatste rondes voelde ik het echt. Vooral in de loopgedeeltes. Ik had ook echt problemen om nadien weer in te klikken”, aldus de renner van INEOS Grenadiers.

Van Aert zei na afloop van de cross dat hij nooit het gevoel had dat hij had kunnen winnen. Heeft Pidcock wel het gevoel gehad dat hij Van der Poel kon verslaan? “Op een gegeven moment wel, toen ik bij hem kwam. Maar op de loopgedeeltes voelde mijn fiets steeds zwaarder. Het voelde alsof ik een auto op mijn schouder droeg. Het zou fijn zijn als mijn fiets een automotor had. Maar goed, in de laatste rondes waren mijn benen gewoon op.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.