zaterdag 26 februari 2022 om 11:24

Tom Pidcock: “Hopelijk wordt het dit jaar geen sprint”

Video Tom Pidcock hoopt niet op een massasprint straks in de finale van Omloop Het Nieuwsblad, dat vertelde hij in een interview voor de start. “We hebben een ploeg om de koers te maken vandaag”, aldus de renner van INEOS Grenadiers.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Op de vraag wie Pidcock als de favorieten ziet gaf de Brit een duidelijk antwoord. “Wout van Aert is vandaag de grote favoriet denk ik, hij is in een goede vorm na zijn stages.” Over de verkenning had de Brit het volgende kortstondige antwoord klaar: “De kasseien zijn nog steeds hetzelfde.”

“Wij zijn hier met een zeer sterke ploeg, met veel jonge renners ook. We hebben dan ook een ploeg om de koers te maken. Vorig jaar was het een massasprint, maar er werd mij verteld dat dat eerder zeldzaam is hier. Hopelijk wordt het dan ook dit jaar geen grote sprint en wordt er eerder gekoerst.”

De Britse wereldkampioen veldrijden zet zijn ploeg ook nog eens in de verf. ” We hebben meerdere kaarten om uit te spelen vandaag, niet alleen Ethan (Hayter, red.) en ik. Ethan is waarschijnlijk nog niet in zijn beste vorm, hij had in de winter wat pech.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.