Tom Pidcock: “Ik heb veel twijfels gehad”
foto: Cor Vos
maandag 26 juli 2021 om 10:00

Tom Pidcock: “Ik heb veel twijfels gehad”

Tom Pidcock was zeer emotioneel na het behalen van olympisch goud op de mountainbike. De 21-jarige Brit kende namelijk niet de beste voorbereiding, aangezien hij nog geen zes weken geleden zijn sleutelbeen brak. “Ik kan dit nog niet echt geloven.”

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Het is al heel gek dat ik hier mag staan, dat ik mezelf Olympiër mag noemen”, gaat hij verder in het interview na afloop. Daarmee doelt hij niet alleen op zijn sleutelbeenbreuk, maar ook op zijn olympische kwalificatie, waarin hij afhankelijk was van de uitslag van de Roemeen Vlad Dascalu in Nové Město.

“Ik heb veel twijfels gehad in de afgelopen maanden. Door mijn sleutelbeenbreuk heb ik al even niet meer gepresteerd, al wist ik wel dat ik over een goede conditie beschikte. Het zorgde wel voor nog meer twijfels. Maar toen de wedstrijd begon, reed ik meteen op de juiste plaats en voelde ik me, ondanks de hitte, goed.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.