Tom Pidcock: “Ik kon beter aanvallen en op kop rijden”
zaterdag 2 februari 2019 om 14:39

Tom Pidcock: “Ik kon beter aanvallen en op kop rijden”

Voor Tom Pidcock draaide het WK veldrijden vandaag uit op een prachtige zegetocht. Hij versnelde na half koers en reed vervolgens onbedreigd naar de wereldtitel. Vooraf was hij nochtans nerveus, gaf hij toe in het flashinterview.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Gisteren was ik niet echt nerveus, maar had ik er juist veel zin in. Maar vandaag was ik heel gespannen. Ik had een probleem met mijn versnelling, dus ik moest ook nog van fiets wisselen. Maar gelukkig ging het goed en pakte het allemaal goed uit”, reageerde Pidcock, die in de vierde van acht ronden de koers in zijn voordeel besliste.

“In vorige wedstrijden had ik ontdekt dat ik fouten maak als ik bij de anderen in het wiel ga zitten. Ik kon beter aanvallen en op kop rijden”, blikte hij terug. De cross in Bogense is hem gunstig gezind, want ook vorig jaar was hij hier al de beste in de Wereldbeker. “Ik hou van deze cross. We kwamen hier en verwachtten kou en sneeuw. Het was echter modderig en daar hou ik van.”

Tweede Britse zege
Pidcock zag eerder vandaag zijn landgenoot Ben Tulett al de titel pakken bij de junioren, een goede dag dus voor het Britse team. “We hebben de druk vast weggenomen voor Nikki (Brammeier, red) en Helen (Wyman) in de vrouwenkoers”, lachte hij tot slot.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.