Tom Pidcock koerst minder dan week voor start Tour de France nog op de MTB
foto: Cor Vos (archief)
dinsdag 4 juni 2024 om 12:33

Tom Pidcock koerst minder dan week voor start Tour de France nog op de MTB

Tom Pidcock zal op 23 juni – zes dagen voor de start van de Tour de France – nog meedoen aan de Wereldbeker mountainbike in Crans Montana. Dat heeft de Brit bevestigd in gesprek met CyclingWeekly.

Het is veel schakelen voor Pidcock deze maanden. Nadat hij eind april zijn voorjaar op de weg afsloot met een tiende plaats in Luik-Bastenaken-Luik, stond hij in mei alweer aan de start van de Wereldbeker mountainbike in Nové Město. Hier wist hij voor de vierde keer op rij te winnen. Komende zondag staat de Brit dan weer aan de start van de Ronde van Zwitserland (9-16 juni) en op 23 juni maakt hij dus zijn opwachting in Crans Montana.

Een kleine week later begint Pidcock aan de Tour de France (29 juni-21 juli), waar hij voor een klassement wil gaan. Een lange rustperiode volgt daarna niet, want voor de 24-jarige renner van INEOS Grenadiers wacht meteen het volgende grote doel: de olympische mountainbikewedstrijd in Parijs (29 juli). Hij verdedigt daar zijn in Tokyo behaalde titel. Vijf dagen na de mountainbikewedstrijd staat Pidcock ook nog aan de start van de olympische wegwedstrijd (3 augustus).

“Ik train niet zoveel op mijn mountainbike als zou moeten, maar de wegfiets en mountainbike zijn goed af te wisselen”, aldus Pidcock bij CyclingWeekly. “Natuurlijk doe ik in dit deel van het jaar, in voorbereiding op de Tour, langere intervallen en meer volume. Maar het vult elkaar aan.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.