zondag 20 november 2022 om 17:01

Tom Pidcock licht gefrustreerd na tweede plek: “Uur vol gas, dat is toch wennen”

Video Tom Pidcock heeft in zijn tweede cross van dit veldritseizoen meteen meegedaan om de overwinning. In de Wereldbeker van Overijse was de wereldkampioen er dichtbij, maar moest hij de zege laten aan Michael Vanthourenhout. “Het was een mooie race. Het was echt leuk, maar ik ben wel een beetje gefrustreerd”, aldus Pidcock tegen WielerFlits.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De cross begon slecht voor de Brit. “Mijn ketting liep vast bij de start, waarom weet ik niet. Ik had ook al zo’n probleem tijdens de verkenning en misschien was dit dezelfde fiets. Maar dat weet ik niet zeker”, geeft hij aan. Daarna vloog Pidcock. Binnen no time reed hij aan kop van de wedstrijd. “Het ging echt heel goed, maar in de laatste rondes had ik dat gevoel niet. Het zijn de eerste crossen van het seizoen. En ook al duurt het maar een uur, het is wel vol gas. Daar moet je toch een beetje aan wennen.”

Zonder heel veel specifieke crosstraining doet Pidcock dus mee om de zege. “Ik heb twee uur getraind en gisteren een uur gecrost, dus dan heb ik drie uur in de benen”, lacht hij. Toch zijn er gemengde gevoelens voor de renner van INEOS Grenadiers. “Ik mag wel blij zijn, vooral met elke dag in deze regenboogtrui. En Michael heeft laten zien waarom hij het EK heeft gewonnen. Hij was erg goed vandaag.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.