Tom Pidcock mag zich normaal gesproken opmaken voor de Olympische Spelen op de mountainbike

Tom Pidcock mag zich normaal gesproken opmaken voor de Olympische Spelen op de mountainbike

foto: Cor Vos

Door
zondag 16 mei 2021 om 21:05

Groot-Brittannië bemachtigde zondagmiddag op het allerlaatste moment een ticket voor de olympische mountainbike-wedstrijd. Dat heeft het land niet te danken aan de imponerende zege van wonderkind Tom Pidcock in Nové Město, maar wel aan de zeventiende plaats van de Roemeen Vlad Dascalu. WielerFlits legt uit.

Door Dascalu’s resultaat is zijn land nu rechtstreeks geplaatst, omdat Roemenië nu bij de eerste 21 automatisch geplaatste landen staat. Een van de twee tickets die te behalen waren op het WK U23 2019, schuift nu door naar Frazer Clacherty uit Groot-Brittannië. Hij werd op die dag veertiende. Alle andere tussenliggende landen – behoudens Chili, dat het andere startbewijs op dat WK al verdiend had – hebben zich al geplaatst.

Normaal gesproken zal de Britse bond nu Tom Pidcock inschrijven voor de mountainbike-wedstrijd op de Spelen. Onderstaand het virtuele overzicht rond de cruciale plek 21, dat voor dit weekend dicht op elkaar lag. Pidcock was dus afhankelijk van Roemenië. Dasculu moest ten minste als 24ste eindigen. Door een valpartij en materiaalpech viel hij voor een langere tijd terug op een positie rond plek dertig, maar in de slotronde herstelde hij zich en eindigde hij als zeventiende.

PlaatsLandUCI-puntenOlympische startplekken
19.Griekenland26131
20.Hongarije25231
21.Roemenië24791
22.Slowakije2458
23.Israël2397+ 1
24.Australië2386+ 1
29.Groot-Brittannië1956+ 1

Dinsdag maakt de UCI de complete lijst met de geplaatste landen bekend. Dit is een follow-up van het uitgebreide artikel dat zaterdag op onze website verscheen. Daar kon je lezen dat Israël en Australië een startbewijs verdiend hebben op het WK voor elite in 2019, die in de tabel verwerkt zijn als +1.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.