Tom Pidcock neemt revanche en onttroont Eli Iserbyt als Europees kampioen
foto: PhotoPress.be
zondag 4 november 2018 om 12:56

Tom Pidcock neemt revanche en onttroont Eli Iserbyt als Europees kampioen

Tom Pidcock is de nieuwe Europees kampioen veldrijden bij de beloften. Het Britse toptalent versloeg in Rosmalen zijn grote rivaal Eli Iserbyt, en nam zo revanche voor zijn nederlaag vorig jaar in het Tsjechische Tábor. De Fransman Antoine Benoist pakte het brons.

Bij de beloftemannen werd er reikhalzend uitgekeken naar een duel tussen Eli Iserbyt en Thomas Pidcock. Vorig jaar waren de twee kemphanen al in een pittig duel verwikkeld, met als inzet de Europese titel. In het Tsjechische Tábor was het Iserbyt die Pidcock nipt wist af te troeven na een veelbesproken sprint.

Pidcock met een missie
Pidcock was in Rosmalen uit op revanche: de Brit nam dan ook de kopstart. Hij kreeg Iserbyt en de Fransman Antoine Benoist met zich mee. Het tempo van Pidcock lag echter zo hoog, dat Iserbyt een gaatje moest laten. Het verschil na goed twintig minuten cross? Vijftien seconden.

Pidcock leek ribbedebie, maar Iserbyt weigerde zich gewonnen te geven. Vijftien seconden werd dertien seconden. Dertien seconden werd negen seconden. Met nog drie rondes te gaan maakten beide toppers nog kans op de Europese titel. Wie zou er als eerste breken: Pidcock of Iserbyt?

Iserbyt breekt, Pidcock zegeviert
Dat bleek Iserbyt, want voor het ingaan van de slotronde was zijn achterstand gegroeid naar maar liefst 22 seconden. Hierdoor kon Pidcock enige voorzichtigheid inbouwen. De 19-jarige alleskunner had alle tijd om te zegevieren. Iserbyt moest uiteindelijk genoegen nemen met het zilver, voor de bronzen Benoist.

De Nederlanders wisten geen rol van betekenis te spelen. Roel van der Stegen en Jens Dekker eindigden als achtste en negende, maar wel op anderhalve minuut van Pidcock. De grootste tegenvaller was Thymen Arensman. De 18-jarige renner won donderdag nog op de Koppenberg, maar kwam zondag met een 21e plaats niet in het stuk voor.

Uitslag EK veldrijden in flag-nl Rosmalen
Beloften mannen
flag-nr1 flag-gb Tom Pidcock in 50m22s
flag-nr2 flag-be Eli Iserbyt op 30s
flag-nr3 flag-fr Antoine Benoist op 45s
4. flag-gb Ben Turner op 1m02s
5. flag-gb Thomas Mein op 1m10s
6. flag-fr Maxime Bonsergent op 1m12s
7. flag-be Timo Kielich op 1m14s
8. flag-nl Roel van der Stegen op 1m27s
9. flag-nl Jens Dekker op 1m32s
10. flag-ch Loris Rouiller op 1m33s

11. flag-nl Mees Hendrikx op 1m42s
15. flag-nl Maik van der Heijden op 2m03s
17. flag-nl Ryan Kamp op 2m08s
21. flag-nl Thymen Arensman op 2m39s
26. flag-nl Kyle Agterberg op 2m56s
27. flag-nl Bart Artz op 3m15s
Volledige uitslag

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
4 november 2018 19:29
Jippie. Een nieuwe wielerflits.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.