Giro 2022: Tom Pidcock niet op startlijst
foto: Cor Vos
vrijdag 29 april 2022 om 14:52

Giro 2022: Tom Pidcock niet op startlijst

Update De organisatie van de Giro d’Italia heeft de voorlopige startlijst van de eerste van de drie Grote Rondes bekendgemaakt. Tom Pidcock is dé opvallende naam die ontbreekt op die deelnemerslijst, de Brit van INEOS Grenadiers staat bovendien ook niet bij de reserves.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Eerder deze week zagen we al dat Tom Pidcock de kasseienrit van de Tour de France aan het verkennen was, wat de geruchtenmolen zeker voedde. In de WielerFlits Podcast werd er een tijdje geleden al gehint dat de Britse wereldkampioen veldrijden eventueel aan de Tour de France zou deelnemen.

De acht renners die wel op de startlijst van de Ronde van Italië staan zijn Richard Carapaz, Richie Porte, Ben Swift, Jonathan Castroviejo, Jhonatan Manuel Narváez, Salvatore Puccio, Pavel Sivakov en Ben Tulett.

UPDATE: 29 april om 15.30 uur

Ondertussen heeft INEOS Grenadiers zijn definitieve selectie bekendgemaakt voor de Ronde van Italië. Pidcock ontbreekt ook op die lijst, het is dus zeker dat de winnaar van de Brabantse Pijl van vorig jaar niet zal deelnemen aan de Italiaanse rittenkoers.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.