Tom Pidcock verovert goud op tweede WK e-MTB, Sven Nys 19e
foto: Cor Vos
woensdag 7 oktober 2020 om 16:05

Tom Pidcock verovert goud op tweede WK e-MTB, Sven Nys 19e

Thomas Pidcock is de nieuwe wereldkampioen op de e-mountainbike. In Leogang, in Oostenrijk, kwam de Britse alleskunner solo over de streep met een voorsprong van ruim een halve minuut op Jérôme Gilloux. Pidcock volgt op de erelijst Alan Hatherly op.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Jérôme Gilloux, een 26-jarige mountainbiker uit Frankrijk, reed lange tijd aan kop in de regen en kou van Leogang. Vorig jaar was hij al tweede geworden achter Alan Hatherly tijdens de eerste WK-wedstrijd in deze discipline, nu zag het er aanvankelijk rooskleurig uit. Daarachter was Tom Pidcock echter aan een sterke opmars bezig en in de vijfde, laatste ronde nam hij de leiding over. Uiteindelijk liep de Brit nog een halve minuut uit op weg naar de wereldtitel.

Jeroen van Eck was de beste Nederlander in de uitslag op de zevende positie, op 4m13s van de nieuwe wereldkampioen Pidcock. Kjell van den Boogert werd achttiende, een plek voor Sven Nys. Bij de vrouwen ging de wereldtitel naar de Française Melanie Pugin.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.