Tom Pidcock verovert WK-titel voor beloften
foto: Cor Vos (archiefbeeld)
zaterdag 2 februari 2019 om 13:52

Tom Pidcock verovert WK-titel voor beloften

Tom Pidcock is de nieuwe wereldkampioen veldrijden bij de beloften-mannen. De Brit zag Eli Iserbyt het toonbeeld bepalen in de eerste helft van de koers, maar nam in de vierde van acht ronden dan de kop over om weg te rijden van zijn concurrent. In de tweede helft breidde hij zijn voorsprong uit en met een ruime marge pakte hij de mondiale titel.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Pidcock had een snelle start, maar hij zag België vervolgens het initiatief nemen in de beginfase van de wedstrijd. Lander Loockx plaveide aanvankelijk het pad voor Iserbyt, die in de eerste ronde nog de kop overnam. Hij toonde zich erg agressief; dat bleek wel toen Loris Rouiller wilde overnemen en hij met een vinnige sprint de leiding weer terugpakte.

Het was het beeld van de eerste helft van de koers: Iserbyt aan de leiding, met daarbij in de buurt steeds andere mannen die hun neus aan het venster staken. Onder anderen de Zwitsers Loris Rouiller en Kevin Kuhn, Antoine Benoist en Jakob Dorigoni mengden zich veelvuldig van voren. Tot dat moment had Pidcock zich in de luwte verscholen.

Pidcock erop en erover
In de vierde van acht ronden vond de Brit het welletjes en reed hij in één ruk naar Iserbyt, die op dat moment enkele seconden voorsprong had genomen. Hij ging erop en erover en pakte in no time een voorsprong. In het vervolg kwam hij niet meer in de problemen en bezorgde Groot-Brittannië zo de tweede gouden medaille, nadat Ben Tulett al won bij de junioren.

Voor Iserbyt, die de koers zó kleurde in de beginfase, restte de strijd om de tweede plaats. In de zesde ronde reed hij weg bij de eerste achtervolgers, maar een uitglijder op de schuine strook zette hem weer terug bij af. Hij herpakte zich knap en maakte in de voorlaatste ronde alsnog het verschil. Daarachter pakte Antoine Benoist het brons.

flag-dk WK veldrijden Bogense 2019
Uitslag beloften-mannen
flag-nr1 flag-gb Thomas Pidcock
flag-nr2 flag-be Eli Iserbyt op 15s
flag-nr3 flag-fr Antoine Benoist op 23s
4. flag-cz Tomas Kopecky op 31s
5. flag-it Jakob Dorigoni op 35s
6. flag-gb Ben Turner op 38s
7. flag-nl Ryan Kamp op 46s
8. flag-ch Loris Rouiller op 56s
9. flag-gb Thomas Mein op 1m07s
10. flag-be Niels Vandeputte op 1m22s

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.