Tom Pidcock verslaat Flückiger en Schurter in laatste test voor Nove Mesto
foto: RedBull Content Pool (archief)
zondag 7 mei 2023 om 16:43

Tom Pidcock verslaat Flückiger en Schurter in laatste test voor Nove Mesto

Tom Pidcock heeft zich een week voor de start van de Wereldbeker MTB van zijn beste kant laten zien op de mountainbike. De olympisch kampioen was bij een MTB-wedstrijd in het Zwitserse Chur de beste, voor thuisrijders en wereldtoppers Mathias Flückiger en Nino Schurter.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Pidcock trok zijn hoogvorm vanuit de heuvelklassiekers meteen door naar de mountainbike. Vorige week in het Franse Guéret zat pech hem nog dwars, waardoor hij de finish niet haalde, maar met nog een week te gaan tot de World Cup in Nove Mesto heeft hij zijn hoogvorm getoond. In Chur was hij wel de winnaar van een nationale MTB-wedstrijd, na een beklijvend duel met Flückiger.

Bij de vrouwen was het Evie Richards, voormalig wereldkampioene op de mountainbike, die Pauline Ferrand-Prévot wist te verslaan in Chur. Houd volgende week in Tsjechië dus ook rekening met hen in de eerste Wereldbeker van het seizoen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.