Tom Pidcock zegeviert in Parijs-Roubaix voor beloften
© Roland Desmet
zondag 2 juni 2019 om 16:37

Tom Pidcock zegeviert in Parijs-Roubaix voor beloften

Tom Pidcock heeft met een sterk optreden de winst gegrepen in Parijs-Roubaix voor beloften. De jonge Brit, wereldkampioen veldrijden in de U23-categorie, wist in de laatste twintig kilometer zijn laatste medevluchter overboord te gooien. Pidcock kwam vervolgens solo over de streep.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Een selecte groep met Ward Vanhoof, Brent Van Moer, Johan Jacobs (allen Lotto Soudal U23), Jake Stewart (Groupama-FDJ U23), Tom Pidcock (Wiggins-Le Col), Jens Reynders (Wallonie-Bruxelles Development), Daan Hoole (SEG Racing Academy), André Carvalho (Hagens Berman Axeon en Simon Verder (Chambéry) bleef over na de strook van Templeuve.

Uit die kopgroep sprongen vervolgens Pidcock en Jacobs weg. Zij hadden al snel 45 seconden voorsprong. Beide renners, crossers in de winter, gingen nog samen de laatste twintig kilometer in. Pidcock wilde het niet op de sprint aan laten komen en dus ontsnapte hij op ruim vijftien kilometer van de eindstreep. Voor Carrefour de l’Arbre was de voorsprong van de Brit tien seconden.

Pidcock overleefde de zware kasseienstrook en breidde zijn voorsprong uit naar een halve minuut. De achtervolgende groep bleef achter op meer dan twee minuten. Met imponerende pedaalslagen hield Pidcock stand en kwam hij solo over de finish. De Zwitser Johan Jacobs werd tweede.


Update

Een bijzondere blessure voor de Amerikaanse belofte Matteo Jorgenson. Hij kwam ten val tijdens de beloftenversie van de Hel van het Noorden en daarbij zorgde een schijfrem voor een gapend gat in zijn been. Hij moet geopereerd worden, laat hij op social media weten.


RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.