Tom Pidcock zegeviert week voor Tour in Wereldbeker Crans-Montana
foto: Cor Vos (archief)
zondag 23 juni 2024 om 16:33

Tom Pidcock zegeviert week voor Tour in Wereldbeker Crans-Montana

Tom Pidcock heeft de Wereldbekerwedstrijd in Crans-Montana op zijn naam geschreven. De Brit bleek in de Zwitserse bergplaats ongenaakbaar en rekende onder meer af met de Zwitser Mathias Flückiger en de Italiaan Luca Braidot.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Pidcock zegevierde gisteren ook al in de shorttrackwedstrijd, waarin hij ook al afrekende met Luca Braidot, die toen ook genoegen moest nemen met de derde plaats. De Duitser Julian Schelb werd tweede. In de Cross Countywedstrijd bleek Pidcock dus opnieuw de beste.

Al vroeg in de wedstrijd voerde Pidcock de druk flink op, waardoor het veld al snel uit elkaar geslagen werd. Flückiger leek in eerste instantie de enige die het wiel van de Olympisch Kampioen kon volgen, maar de Zwitser moest even later alsnog lossen. Ondanks een valpartij kwam de winst van Pidcock vervolgens niet meer in gevaar.

Week voor Tourdeelname
Of de werelbekerzege van Pidcock ook duidt op een goede vorm op de weg zal volgende week blijken, want dan staat Pidcock namelijk aan de start van de Tour de France namens INEOS Grenadiers. Later deze zomer zal hij ook nog zijn Olympische titel op de mountainbike verdedigen in Parijs.

EENDAG
RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.