Tom Pidcock ziet geen beterschap in het zand: “Ik word er maar niet beter in”
foto: Cor Vos
zaterdag 24 december 2022 om 08:43

Tom Pidcock ziet geen beterschap in het zand: “Ik word er maar niet beter in”

Tom Pidcock reed vrijdag naar een derde plaats in de Zilvermeercross in Mol. De Britse renner van  INEOS Grenadiers kende een aantal moeilijke momenten in de cross, maar kwam er op het einde toch nog door. “Ik heb vertrouwen opgedaan.”

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Samen met onder meer Mathieu van der Poel en Wout van Aert stond Pidcock aan de start in Mol. Een grote favoriet was hij echter niet, aangezien de jonge renner niet van het zand houdt. “Het zal voor mij altijd moeilijk zijn in het zand. Ik train er wel op, maar ik word er maar niet beter in. Het lijkt niet te helpen”, vertelde Pidcock na afloop aan Het Nieuwsblad.

“Ik zocht mijn ritme, maar dat was uiteraard niet het ritme van Wout en Mathieu”, ging hij verder. “Een derde plaats op dit parcours maakt me wel blij. Ik heb Sweeck en Hermans, die op het einde heel goed was, kunnen kloppen.”

Pidcock, die terugkwam van een stage met INEOS Grenadiers, wilde in Mol vooral opbouwen richting de drukke periode rond Kerstmis. “Het was de bedoeling om hier te werken aan de vorm richting de volgende koersen. Op dat vlak kan ik tevreden zijn. Ik heb uiteindelijk dus wel vertrouwen opgedaan ja.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.