Tom Steels: “Verrast dat Alaphilippe zijn ritme bleef vinden”
foto: Cor Vos
zondag 21 juli 2019 om 17:36

Tom Steels: “Verrast dat Alaphilippe zijn ritme bleef vinden”

Julian Alaphilippe zag in de bergetappe naar de Prat d’Albis de concurrentie dichterbij komen. Hij moest in de slotfase passen, maar behield wel zijn gele trui. “Het heeft met verrast dat Julian zijn ritme bleef vinden”, reageert ploegleider Tom Steels van Deceuninck-Quick-Step bij de NOS.

“We dachten dat hij minuten zou verliezen zodra hij zou lossen”, aldus Steels. “De voorsprong is geslonken, maar met Julian weet je het nooit. De druk ligt niet bij ons. Al nemen we onze verantwoordelijkheid.”

Defensiever koersen
Steels is blij dat Alaphilippe de gele trui heeft weten te behouden, vooral omdat de ploeg nu kan herstellen. “Het kan interessant zijn in de laatste week. Misschien moeten we na gisteren defensiever koersen”, zegt de ploegleider, die verrast was dat Yves Lampaert en zelfs sprinter Elia Viviani lang bij Alaphilippe bleven. “De zwaardere mannen bij ons konden de koers onder controle houden, maar de andere ploegen moeten nu wel de koers maken.”

“Ik weet niet wat Julian kan. Hij kan twintig minuten verliezen of hij kan op het podium eindigen. Donderdag gaan we veel wijzer worden en op zondag weten we alles”, vervolgt Steels. “Julian verrast ons allemaal. We wilden geel in Épernay en etappes pakken, dat is gelukt. Maar wat hier allemaal gebeurt, heeft ons echt verrast.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.