Tom Steels wordt trainer en ploegleider bij Quick-Step
vrijdag 29 oktober 2010 om 16:30

Tom Steels wordt trainer en ploegleider bij Quick-Step

Tom Steels zal komend seizoen de functie van trainer bij Quick-Step vervullen, en hij zal daarenboven in een handvol wedstrijden achter het stuur van de volgwagen mogen plaatsnemen als ploegleider. Dat meldt de Belgische ploeg van manager Patrick Lefevere zelf op zijn website.

“Ik ben blij dat de ploeg zoveel vertrouwen in mij heeft. Ik ben er zeker van dat onze samenwerking vruchten zal afwerpen”, meent Steels. “Ik ben tevreden dat ik voor één van de sterkste ploegen in de wereld mag werken. Ik ken diverse mensen van de ploeg nog uit de tijd dat ik renner was.”

“We zijn blij dat we Tom kunnen toevoegen aan ons team. Zijn trainings-methoden zijn betrouwbaar en efficiënt. Tom krijgt ook de kans om zijn rennerservaring en zijn koersinzicht te laten zien als hij enkele malen als ploegleider optreedt in de wedstrijden”, aldus een tevreden Lefevere.

Quick-Step zal door de samenwerking gebruik van maken het zogenaamde Powertec-systeem, waarbij elke renner een gedetailleerd, individueel programma kreeg dat gebaseerd is op de hartslag en het vermogen. Het systeem kon vorig jaar nochtans op niet veel appreciatie rekenen bij de andere Belgische ProTour-ploeg Silence-Lotto.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.