Tom Stewart verrast met winst in Velothon Wales
zondag 22 mei 2016 om 18:35

Tom Stewart verrast met winst in Velothon Wales

Tom Stewart heeft de Velothon Wales op zijn naam geschreven. De 26-jarige Engelsman van Madison Genesis bleef na wedstrijd van 178 kilometer met start en finish in Cardiff in de slotfase het sprintende peloton voor.

De wedstrijd werd gekleurd door een vlucht van acht renners. Met Jochem Hoekstra (Parkhotel Valkenburg) zat er één Nederlander in de kopgroep. Hij had gezelschap van de Deen Lasse Norman Hansen (Stölting), de Polen Marcin Bialoblocki (One Pro Cycling) en Kamil Gradek (VERVA ActiveJet), de Britten Tobyn Horton en Tom Stewart (Madison Genesis), Dale Appleby (NFTO) en de Spanjaard Adria Moreno (Raleigh).

De acht zouden het echter niet tot het einde volhouden. Na een hergroepering ging Stewart er solo alleen vandoor. Hij hield zijn inspanning tot het einde vol, waardoor hij de grootste overwinning uit zijn carrière kon boeken. De Deen Rasmus Guldhammer (Stölting) won de sprint van het peloton.

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
22 mei 2016 18:36
Dag van de verassingen?
22 mei 2016 19:37
@redactie
De Thomas Stewart in de vlucht was dezelfde als degene die won...
Het is nu een beetje onduidelijk in dit bericht, op PCS wordt overal (ook in de uitslag) de naam Thomas Stewart aangehouden. Dus misschien beter om hem in de uitslag ook zo te noemen?

edit redactie: scherp! Hij noemt zichzelf op Twitter Tom Stewart, dus we houden die naam aan. We zien het vaker bij renners Angelsaksische landen
22 mei 2016 19:38
Knap gedaan om nog weg te springen van zijn twee overgebleven medevluchters en dan nog net de rest voor te blijven. Ian Bibby was trouwens derde.
22 mei 2016 20:07
Geen slechte renner deze Tom Stewart, al 11e in Yorkshire en vorig jaar top10 in Veenendaal.
22 mei 2016 20:54
Hij won vorige week ook al de Lincoln Grand Prix, één van de zwaarste Engelse eendagkoersen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.