Tom Van Asbroeck: “Ik kon maar net aanklampen”
dinsdag 29 juli 2014 om 18:38

Tom Van Asbroeck: “Ik kon maar net aanklampen”

foto: Sirotti

Het scheelde niet veel of Tom van Asbroeck was er niet meer bij geweest om mee te sprinten in de vierde etappe van de Tour de Wallonie. Maar de sprinter Topsport Vlaanderen-Baloise hield vol en was daar achteraf blij mee. “Gelukkig loont mijn harde werk.”

“Ik kan het bijna niet geloven”, tekende Het Nieuwsblad op uit zijn mond. “Vooral op die laatste twee klimmetjes had ik het enorm lastig. Ik hing constant achteraan het peloton en bleef aanklampen. Gelukkig loont mijn harde werk. Ik ben al een paar weken in goede doen, maar ik had echt niet gedacht dat ik hier zou winnen.”

Europe Tour
Samen met Sonny Colbrelli (Team Bardiani-CSF) achtervolgt Van Asbroeck momenteel Magnus Cort Nielsen (Cult Energy-Vital Water) op de ranglijst van de Europe Tour. “Die eerste plaats speelt zeker in mijn hoofd”, geeft hij aan. “De prioriteit is nu in de komende koersen zoveel mogelijk punten pakken. Ik ga zeker proberen om dat eindklassement te winnen, maar we zullen wel zien waar ik zal eindigen.” Wellicht bij de opvolger van Cannondale, waarmee hij al eerder in verband werd gebracht.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.