Tom Van Asbroeck overdonderd na eerste zege in jaren: “Het is niet te geloven”
foto: Cor Vos
maandag 12 februari 2024 om 11:42

Tom Van Asbroeck overdonderd na eerste zege in jaren: “Het is niet te geloven”

Het was van 2019 geleden dat Tom Van Asbroeck nog eens wist te winnen, maar in de slotrit van de Tour de la Provence sloeg hij dan eindelijk weer toe. In de sprint van een select gezelschap kwam hij van achteruit en vloerde hij onder meer Sam Bennett en Mads Pedersen. “Het is gewoon niet te geloven”, zegt hij op de site van zijn ploeg Israel-Premier Tech.

“Ik voelde me nog goed na twee zware koersdagen, dus ik was heel gemotiveerd voor deze etappe”, aldus Van Asbroeck. “We wisten dat er waaiers konden komen en ik hou van waaiers, dus we waren er klaar voor. Uiteindelijk was het plan dat ik een lead-out zou doen voor Hugo (Hugo Hofstetter, red.), maar ik had zoveel kracht in mijn benen, dus ik bleef maar gaan en gaan en gaan. Ik kan niet geloven dat ik deze rit gewonnen heb. Het is geweldig!”

Voor de 33-jarige Van Asbroeck was het de vijfde zege uit zijn carrière. De laatste keer dat hij wist te zegevieren (voor zijn overwinning in de Tour de la Provence) was op 3 oktober 2019. Hij schreef toen Binche – Chimay – Binche (ook wel bekend onder de naam Mémorial Frank Vandenbroucke) op zijn naam.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.