Tom Van Asbroeck: “Stressen om punten te sprokkelen”
woensdag 15 oktober 2014 om 10:49

Tom Van Asbroeck: “Stressen om punten te sprokkelen”

Tom Van Asbroeck verzekerde zich gisteren met een tweede plek in de Sluitingsprijs van de eindzege in de Europe Tour ten koste van de Italiaan Sonny Colbrelli. De Belg bleef zijn concurrent uiteindelijk 53 punten voor. “Ik heb een schitterend seizoen achter de rug.”

Na het bestuderen van de fotofinish in Putte-Kappellen was Jens Debusschere net iets sneller in de sprint, maar dat kon de renner van Topsport Vlaanderen-Baloise niet deren. “Die titel was het hoofddoel”, vertelde hij na afloop. “Natuurlijk was het leuker geweest af te sluiten met een overwinning, maar tweede worden na Debusschere is toch ook niet slecht.”

Van Asbroeck vertelde wel dat de laatste periode mentaal wel zwaar was met het oog op de witte trui van de Europe Tour. “De laatste weken was het stressen om punten te sprokkelen voor die witte leiderstrui. De ontlading was dan ook groot toen ik hier over de meet bolde. De trui was eindelijk binnen.”

De Oost-Vlaming keek ook al vooruit naar 2015, wanneer hij naar TEAMLottoNL trekt. “Als ik in 2015 dezelfde prestaties kan neerzetten, zal ik al best tevreden zijn. Alhoewel ik ook in het begin van het seizoen wel eens wil uithalen. Ik heb nu meer zelfvertrouwen opgebouwd en ben een jaartje ervaring rijker.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.