Tom Van Asbroeck vindt in Israel Cycling Academy nieuwe ploeg
foto: Sirotti
vrijdag 9 november 2018 om 21:15

Tom Van Asbroeck vindt in Israel Cycling Academy nieuwe ploeg

Tom Van Asbroeck heeft een nieuw team gevonden. De 28-jarige Belg, die bij EF Education First-Drapac geen contractverlenging kreeg, kan vanaf 1 januari 2019 aan de slag bij Israël Cycling Academy. “Een aanwinst voor onze voorjaarskern”, weet ploegleider Eric Van Lancker.

Na drie jaar Topsport Vlaanderen-Baloise kwam Tom Van Asbroeck bij LottoNL-Jumbo terecht. Eind 2016 maakte hij samen met kopman Sep Vanmarcke de overstap naar Cannondale-Drapac, de ploeg van teammanager Jonathan Vaughters. Alleen zag Vanmarcke zijn contract na twee seizoenen verlengd, terwijl Van Asbroeck moet opkrassen.

Een lange zoektocht leidde de Vlaming uiteindelijk tot bij Israël Cycling Academy, dat eerder al Brändle, Barbier, Badilatti en Cimolai aantrok.

Meerwaarde
“Ook Van Asbroeck is zeker een aanwinst voor ons team”, vertelt ploegleider Eric Van Lancker. “Vooral in het voorjaar is het zeker een meerwaarde om naast Ben Hermans nog een tweede gemotiveerde Belg aan boord te hebben. In zijn periode bij Topsport Vlaanderen heeft Tom bewezen dat hij potentieel heeft. Ik geloof er in elk geval in dat hij in 2019 opnieuw zijn neus aan het venster steekt. Dat hij in het zicht van de finish over een paar snelle benen beschikt, is altijd een extra troef.”

Van Asbroeck tekende bij Israël Cycling Academy een overeenkomst voor twee jaar.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.