Tom Van Damme voor vier jaar herkozen als voorzitter Belgian Cycling
Van Damme op archiefbeeld - foto: Cor Vos
vrijdag 17 juni 2022 om 20:04

Tom Van Damme voor vier jaar herkozen als voorzitter Belgian Cycling

Tom Van Damme is voor vier jaar herkozen als voorzitter van Belgian Cycling. Dat gebeurde in de algemene statutaire vergadering van de sportfederatie in Tubeke. De sportbestuurder staat sinds 2010 aan het hoofd van de bond.

De 60-jarige Van Damme keek tijdens de algemene statutaire vergadering terug op de afgelopen twee COVID-19-jaren en prees de inzet en veerkracht van alle belanghebbenden in de sport, van renners, clubverantwoordelijken en commissarissen tot recreanten. Zo konden de moeilijkheden en problemen rond het coronavirus te boven worden gekomen, vertelde hij gisteren in de zaal van het Martin’s Red Hotel.

De bestuurder achtte zich gelukkig dat de bestaande sponsors de federatie trouw bleven, ook al had de gezondheidsproblematiek haar weerslag op financieel vlak. Hij wees op het belang van een goede samenwerking met enerzijds Cycling Vlaanderen en anderzijds FCWB. “Als we de Belgische wielersport verder willen ontwikkelen, zal dat in nauwe samenwerking met Cycling Vlaanderen en FCWB moeten gebeuren.”

Een van de werkpunten die hij wil aanpakken, is de verdere uitbouw van het vrouwenwielrennen. Er zijn al heel wat initiatieven op touw gezet, maar wat hem betreft moet het straks meer en beter. Ook de vervrouwelijking en de verjonging binnen een aantal bestuursorganen staat hoog op zijn agenda. 2022 wordt een feestjaar voor Belgian Cycling, sloot hij af. “We willen in het najaar laten zien dat we niet 140 jaar oud, maar 140 jaar jong zijn.”

Van Damme staat sinds 2010 aan het hoofd van Belgian Cycling. Hij volgde Laurent De Backer op als voorzitter. Voordien was hij al aan de slag bij de sportfederatie als secretaris.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.